Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Spaningar inför semifinal 5:5

29 april 2021 15:00

Det är dags för match 5 i semifinalserien mellan Rögle och Skellefteå. Vinnaren tar sig vidare till SM-final.


I kväll ska det avgöras. Blir det Rögle eller Skellefteå som spelar SM-final 2021?

Ni har väl koll på hur matchserien gestaltat sig? Rögle vann de första två mötena i Ängelholm och hade tre matchbollar med sig inför match 3 och 4. Men Skellefteå svarade med två raka segrar i sin hemmaarena och nu avgörs allt i kvällens match.

– Någonstans måste vi hitta vårt spel och sättet vi vill spela. Men det gäller att gå in taggad, men ändå avslappnad och njuta över att man får vara med i de här matcherna. Det är inte så himla många man får i sin karriär. Det gäller att ta vara på stunden, säger assisterande tränare Janne Larsson.

TRE SPANINGAR INFÖR SEMIFINAL 5:5

MÅLSKYTTET

På de senaste två matcherna ha Rögle skjutit 25 respektive 35 skott, men bara gjort två mål, ett i varje match. Målskyttet är en detalj laget måste förbättra inför match 5. Innan matcherna uppe i Skellefteå hade Rögle sju raka matcher med minst två gjorda mål, och mot Frölunda i kvarten gjorde laget hela 20 mål över fyra matcher.

– Vi har gjort mycket mål under säsongen, men så har det varit några matcher där vi inte fått in den. Men jag tycker att vi har en väldigt bra kapacitet i laget så det är bara att fortsätta på det spåret vi haft. Vi har skapat mycket chanser, det gäller bara att sätt dit pucken, säger Larsson.

HEMMAPLANSFÖRDELEN?

Rögle vann både match 1 och 2 i Ängelholm. Skellefteå vann matcherna i Västerbotten. Just hemmaplan kan bli avgörande när det nu ska avgöras. Sett till hela säsongen har Rögle ett övertag på Skellefteå. De grönvita vann båda mötena i grundserien och har alltså fyra raka i Catena Arena mot Skellefteå.

– Känslan är bra. Vi är medvetna om att det är två bra hockeylag som står mot varandra. Vi har gjort det bra i det flesta av de andra matcherna tycker jag. Det gäller att komma ut och ge järnet igen, säger Larsson.

SPECIAL TEAMS

Är det någong gång som special teams kan bli tungan på vågen är det i en helt avgörande match. Inför matchserien var Rögle det mest effektiva i powerplay av lagen. Men de senaste matcherna har Skellefteå fått igång sitt finurliga numerära överläge. Kvällens gäster har gjort tre mål i powerplay på de fyra matcherna mot Rögle, alla i match 3 och 4. Rögle har hittat rätt en gång under semifinalen, Dennis Everbergs 1-0-mål i match 1.

GRÖNT & VITT GAMEDAY