Fredag Fre 26 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Spaningar inför SM-final 2:7

3 maj 2021 14:30

Rögle föll med 1-2 i match 1 - men redan i kväll kan laget utjämna finalserien mot Växjö när det andra mötet spelas i Vida Arena. Pucken släpps 20:00 och matchen sänds i TV12/C more.


Det gick inte Rögles väg i match 1. Växjö avgjorde i den tredje perioden och skaffade sig fördel i matchserien. I kväll kan det bli revansch för Rögle som åker upp för att jaga 1-1 i matchserien inför match 3 och 4 i Ängelholm.

– Vår första match var inte vår bästa, men vi vill hitta tillbaka till vårt spel och låta dem anpassa sig efter oss. Vi vill spela lite mer fysiskt, precis som vi gjort under hela slutspelet, säger forwarden Taylor Matson.

HÄR ÄR TRE SPANINGAR INFÖR SM-FINAL 2:7

STARTEN

Rögle inledde finalmatch 1 väldigt bra och hade momentum på Växjö, men sakta men säkert jämnade smålänningnara ut spelet. Taylor Matson hoppas att Rögle kan starta starkt igen och sedan ta vara på det under resten av matchen.

– Vi inledde väldigt bra i match 1, de första 10 till 15 minuterna. Vispelade som vi ville spela, var först till puckarna och vann närkamper. Då tyckte jag att vi förde spelet, säger Matson.

BRYTA BORTATRENDEN

Rögle har inte vunnit borta i slutspelet i sina tre senaste matcher. Det blev förlust i båda mot Skellefteå i semin och i den första finalmatchen mot Växjö. Men Rögle har annars varit ett bra bortalag den här säsongen. Av sina 98 poäng under grundserien tog de grönvita 45 på bortaplan vilket är näst bäst facit av alla lag i serien efter Leksand (47 poäng).

– Det är alltid svårt med bortamatcher, hemmalagen är ner bekväma hemma och spelar som bäst på hemmaplan. Vi måste spela enkelt och tillsammans, så är det alltid på bortaplan, men speciellt nu i slutspelet. Vi måste starta enkelt och skapa när man får möjligheter, säger Matson.

HITTA ÖPPNINGAR I SLOTTET

Rögle hade mycket puck mot Växjö i match 1, men lyckades inte riktigt komma in nära kassen och smålänningarnas målvakt Erik Källgren. Rögle sköt 24 skott på mål, men fler lär behövas från bättre lägen för att överlista det täta Växjä-försvaret. Hör Adam Edström prata mer om spelet framför kassen i Grönt & Vitt Gameday.

GRÖNT & VITT GAMEDAY