Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Efter match: Växjö-Rögle 3-2

25 september 2021 20:11

Rögle åkte på säsongens förlust när Växjö vann med 3-2 i Vida Arena under lördagen.


Efter två raka segrar, mot Örebro och Leksand, förlorade Rögle för första gången den här SHL-säsongen. Leon Bristedt och Lucas Ekeståhl Jonsson gjorde Rögles mål medan Christoffer Rifalk stod för 29 räddningar.

Växjö kopplade ett tidigt grepp om match och tog ledningen redan efter 43 sekunder av den första perioden. Efter en tekning i hemmalagets offensiva zon lyckades Pontus Holmberg vinkla in pucken bakom Christoffer Rifalk, som fick chansen mellan Rögles stolpar för tredje matchen i rad.

– Vi var inte där i starten. Vi hade inte spelat på ett tag, och det kanske ligger på mig. Vi hade behövt vara lite mer intensiva och fart, säger Rögles coach Cam Abbott.

Första perioden var efter Växjös ledningsmål spelmässigt jämn. Hemmalaget vann skotten med 12-10, men det saknades inte chanser för Rögle att få till en kvittering. Med drygt två minuter kvar av perioden fick Anton Bengtsson fritt läge framför Växjö-kassen, men stoppades av Janis Kalnins.

Efter 4:59 av den andra perioden lyckades Rögle kvittera. En snabb spelvändning från William Wallinder till Adam Tambellini nådde till slut Leon Bristedt som snärtade in 1-1 och sitt första mål för säsongen. William Wallinders assist var hans första poäng i SHL-karriären.

Båda lagen skapade chanser under den andra perioden, men nästa mål skulle bli Växjös. Efter 12:55 fick Olle Lycksell fritt läge framför Rifalk och satte 2-1 till hemmalaget.

Tidigt i den tredje perioden gick Rögle miste om en möjlighet i powerplay. När Växjö kort efteråt fick samma möjlighet kom hemmalgets 3-1-mål. Från nära håll lyckades Richard Gynge peta in sitt fjärde mål för säsongen.

Rögle gav sig däremot inte, utan lyfte allt mer upp spelet i offensiv zon. Det gav till slut utdelning. Med 7:58 kvar att spela satte Lucas Ekeståhl Jonsson 3-2 från blålinjen och Rögle hade kontakt igen.

Rögle tog timeout med 31 sekunder kvar och plockade samtidigt ut Rifalk, men någon kvittering kom inte och Rögle åkte på sin första förlust för säsongen.

– Vi tog oss in i matchen igen, men det var en jakt under stora delar av matchen. Några positiva saker att bygga på. Jag tyckte Växjö var lite vassar i vissa lägen och straffade oss. Det är ett bra lag, säger Abbott.

Nästa Röglematch spelas på torsdag borta mot Linköping.

HÖJDPUNKTER

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

SÅ SA TRÄNARNA

VÄXJÖ - RÖGLE 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Rögle: Leon Bristedt, Lucas Ekeståhl Jonsson

Växjö: Pontus Holmberg, Olle Lycksell, Richard Gynge.