Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Efter match: Rögle - Oskarshamn 5-4

4 november 2021 20:40
Efter match: Rögle - Oskarshamn 5-4

Rögle fortsätter att vinna på hemmais. Ikväll besegrades Oskarshamn med 5-4 och de grönvita är därmed fortsatt obesegrade i Catena Arena.


En snabb vändning i den tredje perioden lade grund till Rögles sjunde raka hemmaseger. Dennis Everberg och Adam Tambellini gjorde varsitt mål tidigt i avslutningsperioden och vände matchen fråm 2-3 till 4-3 i Rögles favör.

Ludvig Larsson satte 5-3 med sitt femte mål för säsongen efter 13:11 av den tredje perioden, ett mål som till slut blev matchavgörande.

– Än så länge håller vi sviten vid liv. Det är enkelt att kämpa på och kriga inför den här publiken. Det är roligt att spela här hemma, säger Larsson

Dennis Everberg gjorde två mål, William Wallinder och Adam Tambellini. Christoffer Rifalk vaktade Rögles kasse och stod för 18 räddningar i matchen.

Det blev en målrik inledning på matchen. Redan i den första perioden kom fyra av matchens nio mål. Det dröjde bara en dryg minut innan Wallinder satte ledningsmålet för Rögle. Oskarshamn vände matchen ett par minuter senare med två snabba mål. Daniel Muzito Bagenda kvitterade till 1-1 och Patrik Karlkvist gav gästerna ledningen i powerplay. Rögle kvitterade därefter genom Everberg, även det i powerplay. Everberg fick öppen kasse efter att Adam Tambellini stått för passningen. Även Lucas Ekeståhl-Jonsson noterades för en poäng.

Andra perioden blev mållös innan puckarna började trilla in i den tredje perioden igen. Bortalaget tog tillbaka ledningen tidigt genom Tomas Zohorna, men matchen skulle återigen svänga fram och tillbaka. Everberg kvitterade till 3-3 med sitt andra mål i matchen och därefter gav Tambellini Rögle ledningen efter att han fått Ekeståhl-Jonssons skott på sig.

– Vi gör en bra match. Vi kämpar oss in och tillbaka efter att Oskarshamn tar ledningen. Vi får självklart ett lite turligt mål där och en bra prestation av Ludvig. Men en bra match, säger Rögles assisterande tränare David Printz.

En stund senare kom även 5-3 när Larsson på egen hand klev in och tryckte in pucken bakom Tim Juel i Oskarshamnsmålet. Oskarshamn reducerade med ett par minuter kvar, men Rögle höll undan och tog tre nya poäng.

– Fick en puck i hörnet från "Samme" (Jonsson) och lyckades vända bort en spelare och tog mig in i mitten. Den slank in under armhålan, det var skönt, säger Larsson.

Rögle har inte förlorat på ordinarie tid sedan den den 30 september. På lördag kan laget förlänga den sviten när Linköping kommer på besök till Catena Arena.

– Vi är glada att vi vann den här matchen, det är vi tacksamma för, säger Printz.

PRINTZ IMPONERAD AV HASSEL

Oskar Hassel gjorde sin första riktiga SHL-match från start. Han spelade 18 byten och klockades för 12:33 i istid. Hassel fick chansen efter att både Samuel Johannesson och Tony Sund inte kommit till spel.

– Oskar gör en väldigt bra insats, är mogen och tar väldigt bra beslut med pucken. Han hittar blad oftast och även när han är under press tar han rätt beslut, säger Printz som var imponerad av 18-åringen.

– Det var jätteroligt. Äntligen fick jag komma på isen och känna på det på riktigt. Det var lärorikt, säger Hassel. (Se hela intervjun med Hassel nedan)

SÅ SA TRÄNARNA

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

HÖJDPUNKTER