Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Efter match: Malmö-Rögle 3-4 efter förlängning

25 november 2021 20:58

Rögle vände 1-3 till seger med 4-3 i Malmö Arena under torsdagen. Rögle tog därmed sin andra raka derbyseger den här säsongen.


Rögle fortsätter att plocka poäng i SHL. Lagets poängsvit är nu 16 matcher lång efter debysegern mot Malmö. Adam Tambellini blev stor matchvinnare när han avgjorde mötet i Malmö Arena efter 2:54 av förlängningen sedan han hemant ensam framför Malmös målvakt Oscar Alsenfelst.

– Jag gillar inte vår start på matchen, vi blir väldigt tillbakapressade och utförandet är inte riktigt där. Men vi krigar oss tillbaka och är effektiva och lyckas ta två poäng i förlängningen, säger tränare Cam Abbott efter matchen.

Ludvig Larsson gjorde sitt sjätte och sjunde mål för säsongen. Dennis Everberg gjorde även han mål i matchen. Christoffer Rifalk gjorde 21 räddningar.

Malmö hade 3-2 med sig in i den tredje perioden, men efter bara 1:41 kom 3-3 genom Everberg som rakade in en retur från Oskar Stål-Lyrenäs skott.

– Vi krigar på där ute, det är ett derby med mycket känslor involverade och bra tryck på läktaren. Det blir lite annorlunda matchbild såklar. Jag tyckte att Malmö började bättre i både första och andra, men vi jobbar oss in i det, säger Ludvig Larsson.

Derbyt var det femte i rad som slutade med en uddamålsseger för något av lagen.

Malmö öppnade matchen bäst och var också det som fick fart på målskyttet i matchen. Efter 5:09 kunde Eric Engstrand styra in en puck framför Rifalk till 1-0, ett mål som först godkändes efter videobedömning. Malmö hade bud på mer i den första perioden och missade bland annat två frilägen; Carl Söderberg stoppades av Rifalk, medan Johan Olofsson sköt utanför.

Rögles kvitteringspuck kom med 28 sekunder kvar av den första perioden. I spel i numerärt överläge hittade Larsson rätt via en Malmö-spelare från den högra tekningscirkeln fram till 1-1 och sitt första mål i matchen.

– Det var några sekunder kvar så jag tänkte slänga in den på bortre sidan. Jag hade tur att den studsade på deras back och in, säger Larsson.

Mittperioden var 7:10 gammal när Malmö tog tillbaka ledningen. Brady Ferguson missade ett friläge för Rögle och bara sekunder senare, efter en snabb spelvändning, hamnade Malmös Carl Persson ensam och överlistade Rifalk. Hemmalaget ökade på till 3-1 med 9:42 kvar. Återigen vände Malmö spelet fort och Ponthus Westerholm satte pucken med ett handledsskott.

Rögle plockade sedan fram den lagmoral som gett poäng under hösten. De grönvita kröp närmare med 7:32 kvar av perioden, återigen genom Larsson som gjorde sitt andra i matchen. Linus Sjödin skickade in pucken från kanten och framför mål styrde Larsson den över mållinjen till 3-2.

– Jag kommer in från båset och får en två-mot-etta med Linus (Sjödin). Han kastar in den och den studsar överallt innan den hamnade i målet. Det var ett viktigt mål för oss, säger Larsson.

Nästa match för Rögles del spelas på lördag hemma mot Leksand (15:15).

Notera att …… Rögle saknade William Wallinder (krasslig) och Éric Gélinas som ännu inte anlänt till Sverige … Samuel Johannesson var tillbaka i spel efter sjukdom …

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

Ludvig Larsson

Ted Brithén

SÅ SA TRÄNARNA

**Artikeln uppdateras! **