Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Rögle
RBK

Efter match: Frölunda-Rögle 4-1

15 januari 2022 17:31

Rögle förlorade med 4-1 i bortamatchen mot Frölunda på lördagseftermiddagen.


Rögles segersvit mot Frölunda stannade på nio matcher. Göteborgarna vann mötet i Scandinavium, Göteborg efter att ha gjort tre mål i den andra perioden.

– En sur torsk, vi ville såklart vinna matchen och jag tycker vi ger oss en bra chans. Vi ska vara nöjda med mycket. De är lite bättre än oss och gör mål på sina chanser. Det studsar inte alltid rätt, det var väl en liten sådan dag. Någon gång skulle väl sviten mot dem ta slut, säger Leon Bristedt.

Dennis Everberg gjorde Rögles enda mål i matchen, medan Christoffer Rifalk vaktade Rögles målbur. Rägle saknade Ted Brithén (krasslig), skadade Èric Gélinas, Anton Bengtsson, Erlend Lesund och Adam Edström och Tony Sund som satt av sin första av två matchers avstängning. Dessutom tvingades Ludvig Larsson kliva av efter två perioder med en skada.

– Det är så hockeyn är. Det gäller att hitta sätt att vinna och göra det bra ändå. De som kliver in under ifrån gör det bra. Men det är klart, det är stora namn som är borta och det är klart att det påverkar oss. Men det gäller att hitta sätt att vinna ändå, säger Bristedt.

Rögle var tillbakatryckta under stora delar av inledningen av matchen, men det var ändå de grönvita som tog ledningen. Efter att Rögle brutit pucken i mittzon hittade Adam Tambellini över till Everberg som direktsköt in 1-0.

Fröunda vann skotten med 10-5 i den första perioden, och Rifalk tvingades till en del kvalificerade räddningar. Frölunda hade dessutom ett ribbskott under matchens första 20 minuter men lyckades inte få hål på Rifalk.

– Båda lagen var redo att spela. det var en snabb första period. Vi hade energin. Vi var inte med i första delen av andra oh gav oss från momentum. Vi fick jaga efter 1-2 och 1-3. Men det finns mycket positivt ändå tycker jag. Jag vill berömma laget för att de kom med inställningen och fokuset vi behövde och med några studsar med oss hade vi kanske fått ett annat resultat, säger Rögles tränare Cam Abbott.

Frölunda fortsatte sitt offensiva tryck i den andra perioden. Och till slut kom också islossningen för hemmalaget. Andreas Borgman satte 1-1 efter 5:09, Thoedor Niederbach satte 2-1 26 sekunder senare och efter 15:58 hittade Elmer Söderblom rätt till 3-1. Söderbloms mål kom i numerärt överläge.

Rögle fick ett fem-mot-tre-läge i början av den tredje perioden, men den möjligheten lyckades laget inte utnyttja. Rögle tog ut Rifalk med 2:35 kvar att spela, men istället för mål framåt satte Max Friberg 4-1 för Frölunda med två minuter kvar.

– De var skärpta och hungriga på att få med sig det resultat de fick, säger Abbott.

Notera att ... ... Rögle hade nio juniorer i laguppställningen .... Adam Tambellini gjorde poäng igen efter att hans svit på 16 matcher brutits senast ... det var tredje mötet mellan lagen 2022.

GRÖNT & VITT EFTERSNACK

HÖJDPUNKTER

SÅ SA TRÄNARNA