Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Inför nedsläpp: Linköping - Rögle

26 februari 2022 08:00
Inför nedsläpp

Rögle tar sig an Linköping ikväll för fjärde och sista gången den här säsongen. Matchen i Saab Arena startar 18.00 (Cmore).


I torsdags lyckades Rögle vända underläge till seger i slutskedet av matchen mot Leksand. Ikväll väntar en ny utmaning för de grönvita, där elfteplacerade Linköping står för motståndet i Saab Arena.

Just Linköping är ett lag som Rögle haft det relativt tufft mot den här säsongen. Första mötet i Saab Arena slutade med en 4-1-seger för östgötarna, därefter har lagen varsin övertidsseger.

– Vi behöver ett par förändringar i hur vi tar oss an det här motståndet. Det är ett lag med stort självförtroende på hemmais mot oss och vi behöver vara bättre än i de tidigare matcherna. Vi gör mycket rätt just nu och tar med oss det in till kvällens match, säger tränare Cam Abbott.

SHL-grundserien är inne på slutspurten och lagen går in i den på olika håll i tabellen. Rögle är just nu två poäng bakom serieledande Skellefteå medan Linköping jagar plats i play-in. Östgötarna ligger på samma poäng som Brynäs på tiondeplats, men har också Malmö fem poäng bakom. Tränare Abbott är medveten om att det lär bli ett motiverat lag Rögle ställs mot ikväll.

– Alla lag i den här ligan har chansen att vinna varje kväll. Linköping spelar lite mer ostrukturerat än många andra lag och tar lite fler risker. I matcherna mot oss har de hittat sätt att vara effektiva, men det är ny match imorgon och vi har stora möjligheter att ta tre poäng, säger han.

Rögle å sin sida kommer till spel med god form. De grönvita har vunnit sex av de åtta senaste matcherna och siktar på att fortsätta på samma trend ikväll.

LÄGET I LAGET

Rögle får klara sig utan skadade Erlend Lesund och Adam Tambellini. Dessutom blev Leon Bristedt avstängd i två matcher efter en slashing i senaste matchen mot Leksand och spelar därmed inte ikväll.

Valtteri Kemiläinen stod över Leksandsmatchen i torsdags men är aktuell för spel ikväll.