Fredag Fre 26 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Idag 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Prague
SPA

Efter match: Rögle-Prag 1-3 (6-5)

14 december 2021 21:09

Rögle är vidare till semifinal i Champions Hockey League. De grönvita säkrade avancemang trots förlust med 3-1 hemma mot Prag, men vann totalt med 6-5 i bäst-av-två-serien. Nu väntar Frölunda eller Leksand i nästa slutspelsomgång.


Redan inför nedsläpp hade Rögle ett tremålsförsprång på Prag efter att ha vunnit med 5-2 på bortaplan i match 1. Och eftersom det var den totala målskillnaden som räknades behövde Rögle bara se till att laget inte förlorade med tre måls marginal.

Brady Ferguson gjorde Rögles mål och Christoffer Rifalk räddade 23 puckar i matchen.

Det blev en liten rysare i Catena Arena under tisdagskvällen. Det skiljde till slut bara ett mål mellan Rögle och Prag trots att hemmalaget hade ledningen med fyra måls marginal en bit in den tredje perioden.

– Det var en lite sväning match. Ganska avslagen i början och när de gör 2-1 blir det riktig match av det. Det ska inte vara så enkelt, men skönt att vi tar oss vidare, säger Samuel Johannesson.

Returmötet i Catena Arena var mållöst 3:48 av den tredje perioden. Då fick Rögle, som skapat bra med chanser tidigare i matchen, hål på Prag-målvakten Alexander Salak. Ferguson slog till i numerärt överläge efter att Éric Gélinas skottförsök studsat fram till honom. Rögle hade då en fyramålsledning i matchserien.

– Den studsade till min klubba och jag fick öppet mål, skönt att få sätta dit den, säger Ferguson.

Prag svarade efter 6:44 när Miroslav Forman fick in 1-1 bakom Rifalk. Prag tog ut målvakten med över sex minuter kvar att spela för att försöka hämta in Rögles totala ledning. Och efter 5:07 kom Prags 2-1-ledning i matchen genom Filip Chlapík.

Prag fortsatte att pressa på för ytterligare på och Chlapík lyckades få till 3-1 för Prag, men närmare än så kom inte Prag och Rögle vann med totalt 6-5.

– Vi gjorde inte riktigt som vi ska i den andra perioden och sen blev det alldeles för spännande i slutet. Men starkt av killarna att fortsätta kriga och hitta ett sätt att gå vidare ändå, säger Cam Abbott till CHLs kanaler efter matchen.

Rögle saknade fem spelare; forwards Anton Bengtsson, Oskar Stål Lyrenäs och Adam Tambellini, backen Erlend Lesund och målvakten Calle Clang och hade i sin tur lyft upp fyra juniorer till matchen: forwards Oliver Tärnström, Oscar Johnsson och William Strömgren samt målvakten Max Lundgren.

Rögle går nu på julledighet och spelar inte sin nästa match förrän den 26 december då Djurgården väntar på hemmais i SHL. När Champions Hockey League-slutspelet fortsätter blir klart på ett senare datum.

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

Samuel Johannesson

Brady Ferguson

SÅ SA TRÄNARNA

HÖJDPUNKTER