Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

Tre saker inför kvartsfinal 4:7

5 april 2022 19:00

Rögle har kopplat greppet om kvartsfinalserien mot Oskarshamn och kan skaffa sig matchboll när laget åker till Småland under onsdagen (18.00, C More).

Här är tre saker att ta med sig till match 4 i bäst av sju serien.


Match 4:7

Oskarshamn - Rögle (1-2 i matcher)

6 april. 19.00. Be-Ge Hockey Center.

Powerplay-spelet

Rögle har spelat powerplay åtta gånger under de tre första matcherna i serien. På de åtta lägena har laget gjort tre mål, en effektivitet på 37,50 procent. Siffran är bäst av alla lagen i slutspelet så här långt. Två av målen kom senast när backarna Lucas Ekeståhl-Jonsson och Valtteri Kemiläinen hittade rätt i numerärt överläge. Att få igång ett powerplay tidigt i ett slutspel kan vara en viktig pusselbit för att gå långt.

Rögle har fått till spelet i powerplay trots att laget dragits med frånvaro på Leon Bristedt (bara spelat en period) och Adam Tambellini (missade match 3). De två var Rögles två bästa poängplockare i grundserien, både i fem-mot-fem och i powerplay. Båda gjorde 17 poäng i powerplay, vilket också Ekeståhl-Jonsson gjorde.

Utbrett målskytte

I tisdagens Grönt & Vitt Slutspelsfeber pratade roglebk.se med Chris Abbott om bredden i Rögle och om hur viktig den är när spelare saknas. Bredden har också talat för sig när man tittar på Rögles målskytte efter tre matcher. Rögle har nämligen gjort åtta mål och spridit ut dem på sju spelare. Enda tvåmålsskytt så här långt är Anton Bengtsson som avgjorde match 2 (3-2) och satte Rögles fjärde mål i match 3 (4-1).

Övriga Rögle-målskyttar så här långt är: Ekeståhl-Jonsson, Tambellini, Kemiläinen, Ted Brithén, Adam Edström och Dennis Everberg.

Frivillig träning

I ett slutspel där det är match varannan dag är återhämtningen A och O. Därför var det kanske inte så konstigt att Rögle hade en frivillig träning under tisdagen och återsamlas först som lag igen under onsdagen för matchvärmning och sedan avresa till Oskarshamn för match 4. Att laget hade ledigt under tisdagen gjorde att någon uppdatering om frånvaroläget inte var möjligt. I match 3 sakandes Adam Tambellini och Leon Bristedt och inför den tredje perioden klev också Brithén och Ekeståhl-Jonsson av. Hur läget i laget ser ut lär klarna under matchdagen.

Grönt & Vitt Slutspelsfeber: