Fredag Fre 26 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Rögle rivstartade match 5 - semifinalserien reducerad

24 april 2022 16:50

Rögles säsong lever. De grönvita vann det femte mötet mot Färjestad med 5-1 i Catena Arena under söndagseftermiddagen och tvingar fram en sjätte match.


Matchinledningarna har varit en stor fokus-punkt under semifinalen mellan Rögle och Färjestad. I de fyra första matcherna hade det varit Färjestad som tagit initiativet - men i match 5 kom Rögle, som var piskat att vinna, ut med fart och energi vilket resulterade i en tidig 2-0-ledning.

1-0 kom efter 2:43 genom Daniel Zaar som stänkte in en retur bakom Dominik Furch sedan Dennis Everberg missat ett friläge. Det var första gången i matchserien som Rögle gjorde första målet i en match.

– Vi snackade om att komma ut och få en bra start, få med sig publiken och få lite go i laget. I första och andra bytet tycker jag att vi är först på puckar, vi tävlar varje sekvens och får utdelning med oss också, säger första målskytten Daniel Zaar.

Rögle fortsatte att trycka på och efter 6:37 satte backen Vojtech Mozik 2-0 med ett slagskott från sin högerbacksposition. Målet var tjeckens första i slutspelet. Anton Bengtsson och Leon Bristedt stod för förarbetet.

Med 5:09 kvar fick Rögle matchens första powerplay och var nära 3-0 genom Everberg som styrde pucken precis utanför Furchs stolpe. Men 2-0 stod sig efter den första perioden.

Mozik blev tvåmålsskytt medan Daniel Zaar, Adam Tambellini och Oliver Tärnström gjorde de övriga målen för Rögle som behövde vinna den femte matchen i semifinalserien för att säsongen inte skulle ta slut. Christoffer Rifalk vaktade kassen.

Rögle fortsatte sitt höga tempo under mittperioden, men det var Färjestad som gjorde nästa mål i matchen. Gästerna närmade sig målmässigt efter 9:21 när Jesse Virtanen skickade in pucken bakom Rifalk med ett direktskott fram till 2-1. Efter målet tog Färjestad mer och mer över taktpinnen, men lyckades inte hitta fler luckor på Rifalk i den andra perioden.

I den tredje hann det inte gå mer än 31 sekunder innan Adam Tambellini skickade in 3-1 för Rögle som unyttjade ett powerplay som hängde med in från slutet av mittperioden. Tambellini hittade rätt med ett direktskott från långt ner i den högra tekningscirkeln för sitt fjärde slutspelsmål. Lucas Ekeståhl-Jonsson och Bristedt stod för assisterna.

Färjestad försökte komma ikapp och skapade några chanser mot Rifalk utan att lyckas få pucken i nät. Med 2:26 fick Rögle ett nytt powerplay och i det tryckte Mozik in sitt andra för eftermiddagen framspelad av Tambellini och Zaar.

– Det är alltid kul att göra lite mål och speciellt mot Färjestad. Men jag ska fortsätta blicka framåt och fokusera på nästa match, säger tvåmålskytten Mozik.

Oliver Tärnström fastställde slutresultatet genom att sätta sitt andra slutspelsmål i öppen kasse med 1:24 kvar.

Segern innebär att det blir en sjätte match i serien som spelas i bäst av sju. Match 6 spelas i Karlstad på tisdag medan en eventuell match 7 spelas i Ängelholm på torsdag.

– Vi fokuserar på de saker vi kan ta med oss från den här matchen till den viktiga matchen på tisdag. Det är det vi fokuserar på nu, nästa match, säger Rögles tränare Cam Abbott.

**Notera att … ** Rögle saknade Ted Brithén, Oskar Stål Lyrenäs och Tony Sund (alla dag-för-dag) … Erlend Lesund är borta från säsongen sedan tidigare …

EFTERSNACK

PRESSKONFERENSEN

HÖJDPUNKTER