Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Rögle med i matchserien - vann viktiga match 3

20 april 2022 21:21

Ludvig Larsson blev tvåmålsskytt och Oliver Tärnström gjorde sitt första A-lagsmål när Rögle vann med 3-2 mot Färjestad i match 3 och reducerade semifinalen till 1-2 i matcher.


Rögle är kvar i semifinalserien mot Färjestad, detta efter att laget vunnit den viktiga match 3 i ett fullsatt Catena Arena och undvikit ett 0-3-underläge.

– Vi börjar lite svagt, kommer ut lite på hälarna och de tar tag i matchen direkt där. I andra kommer vi tillbaka och spelar bättre, har bättre passningnar och hårdare forechek. Vi tar oss in i matchen och jag tycker vi avslutar på topp, säger Ludvig Larsson.

Ludvig Larsson gjorde två mål, Marco Kasper stod för två assist och Oliver Tärnström gjorde ett av målen. Christoffer Rifalk vaktade Rögles målbur för andra matchen i rad.

Färjestad tog tag i taktpinnen i den första perioden, men först efter att Rögle lyckats skapa ett par chanser under matchens första byten. Leon Bristedt, som var tillbaka i Rögle-laget efter sju matchers frånvaro, hade bland annat en bra chans redan i efter ett par minuter. Men Dominik Furch i Färjestadsmålet höll tätt.

När första perioden till slut summerades var det ändå Färjestad som skapat flest chanser. Värmlänningarna vann skotten med 14-3 och Rifalk fick göra ett par viktiga räddningar för Rögle, bland annat stoppade han Per Åslund som fick öppet mål efter 8:40. Trots Färjestads spelövertag i första perioden stod det 0-0 på tavlan.

– Vi fick inte starten vi ville, men spelade oss in i matchen. Det var såklart skönt att få in mål kort efter att de gjort mål och få igång vårt spel lite. Jag tycker att vi spelar bättre under andra halvan av matchen. Det här var en, nu går vi för nästa, säger Rögles tränare Cam Abbott.

Målen kom istället i den andra perioden, och det i rask takt. 5:07 in i perioden hade lagen två mål vardera.

Färjestad tog ledningen med 1-0 genom Adam Ginning efter 2:12 med ett skott från blålinjen som smet förbi Christoffer Rifalk. Det dröjde dock bara 23 sekunder innan Rögle kvitterade genom Ludvig Larsson. Efter en fin aktion av Marco Kasper stötte Larsson in en retur framför Furch för sitt tredje slutspelsmål.

Rögle drog på sig en utvisning efter 3:25 och i det efterföljande powerplay-spelet satte Gustav Rydahl 2-1 för Färjestad. Men de grönvita reste sig igen, den här gången bara 14 sekunder senare.

Efter ett skott i sargen av Samuel Jonsson stötte Tärnström in 2-2 från i princip ingen vinkel alls. Målet var den unge forwardens första slutspelsmål och första i seniorsammanhang för Rögle.

– Jag försöker bara ta mig in på mål, den studsar in där och jag försöker bara få den på mål, säger Tärnström.

Tärnströms mål gav Rögle luft under vingarna och efter 5:07 tog Rögle ledningen för första gången i matchserien när Larsson styrde in sitt andra mål för kvällen efter förarbete från Kasper och Lucas Ekeståhl-Jonsson.

– Det är klart att det är skönt att få studsar med sig, man känner att man har vinden i ryggen så att det inte går emot en hela tiden, säger Tärnström.

Adam Tambellini missade ett friläge ett par minuter in i den tredje perioden. Färjestad hade också chanser. Daniel Viksten träffade ramen med 11.03 kvar och på returen svarade Rifalk på en plockräddning som höll siffrorna till 3-2.

Med 9:45 kvar fick Rögle chansen i spel fem-mot-tre i 1:07. Rögle tog timeout, men lyckades inte utnyttja spelet med två man mer på banan. Färjestad klarade dessutom av även det andra numerära underläget.

Färjestad hade ett powerplay-spel i slutet av den tredje perioden utan att lyckas göra mål. Gästerna tog dessutom ut målvakten i slutminuten utan att lyckas få pucken förbi Rifalk.

Matchserien spelas i bäst-av-sju. Match 4 spelas i Löfbergs Arena i Karlstad på fredag och match 5 i Ängelholm på söndag.

Notera att … Rögle saknade Ted Brithén, Oskar Stål Lyrenäs och Tony Sund (alla dag-för-dag) … Calle Clang var tillbaka efter att han missat match 2 och var backup till Rifalk …

GRÖNT & VITT EFTERSNACK

SÅ SA TRÄNARNA

HÖJDPUNKTER

{!B)