• Huvudsponsorer

Press/media

Pressinformation 2018/19

Varmt välkommen till Rögle BK och våra matcher i Catena Arena!

Alla journalister, reportrar och fotografer, behöver ackreditera sig till Rögles hemmamatcher i Catena Arena. En behörig uppdragsgivare krävs.
Vi ackrediterar i första hand utsända från etablerade medier med daglig utgåva samt med hockey som ett av sina huvudsakliga bevakningsområden. Även gästande lags webredaktion är givetvis välkommen att ackreditera sig till matcherna i Catena Arena.
Ackreditering sker till pressansvarig Lasse Mauritzson senast kl 18:00 dag före match.
Mejl: [email protected]
Tele: + 46 708- 78 46 17

Pressparkering/entré
Vi har ett antal reserverade platser för press på den stora parkeringen (första infarten in till höger). Platserna är markerade med skyltar. Pressingången i Catena Arena är mitt på långsidan, ca 20 meter till höger om VIP-entrén. 
Vägbeskrivning till Catena Arena hittar Du här.

Pressrum/pressläktare
Pressrummet finns på plan 2 i västra foajén (samma sida som pressentrén). En trappa upp direkt efter pressentrén. Här finns arbetsplatser och information om aktuell match. Vi serverar kaffe/the/vatten samt korv i pauserna.
Vår pressläktare finns på plan 3, en trappa upp från pressrummet, överst på sektion F.
Endast ackrediterad media har tillträde till pressläktare och pressrum.

Fotoplatser
Vi har fotobås vid sarkanten i båda avbytarbåsens förlängning. Det finns plats för två fotografer i vardera. Notera att fotografer som arbetar i fotobåsen vid sargkant ska bära hjälm. Arbetsplatser för fotografer med strömkälla och fast uppkoppling finns både i fotobåsen och i ett rum i direkt anslutning till fotobåsen vid sargkanten samt givetvis i pressrummet.

Presskonferens
Presskonferensen hålls cirka 10 minuter efter slutsignalen i pressrummet. Intervjuer av spelare efter match sker i foajén utanför omklädningsrummen. Representant  från Rögle BK finns på plats för att hjälpa till.
Videointervjuer måste göras mot SHL:s pressvägg som finns uppsatt i foajén utanför omklädningsrummen. Inga intervjuer får filmas i omklädningsrum, och inga filmkameror eller mobilkameror är tillåtna i omklädningsrum efter match.

Notera att...
...då vi har ett begränsat antal platser på pressläktaren gäller principen först till kvarn, utifrån vår huvudsakliga policy där vi i första hand ackrediterar etablerade medier med daglig utgåva och hockey som ett huvudsakligt bevakningsområde.

Scouter/scouts
Scouter är välkomna till våra hemmamatcher i Catena Arena. Scoutbiljett beställs genom att ackreditera till Lasse Mauritzson på mejl [email protected] senast dagen före match.
Biljett och ackrediteringsbricka hämtas ut i medias entré.

Intervjuer och reportage mellan matcher
Spelare och tränare är tillgängliga för intervjuer i anslutning till träningar (ej matchdag) för etablerad media. Dessa sker efter träningens slut i spelarfoajén i Catena Arena. Kontakta gärna undertecknad så kan vi bistå med att allt flyter så smidigt som möjligt.
Vid önskemål om telefonnummer eller annat upplägg för reportage, kontakta undertecknad så försöker vi lösa detta.
Tänk på att våra spelare och ledare också behöver vila. Om ni behöver få kontakt med en spelare eller ledare utanför normal kontorstid så skicka ett sms först och fråga. Eller kontakta undertecknad.
Vid träningar är det möjligt att filma (efter särskild överenskommelse) och fotografera från fotobåsen vid sargkanten. Även vid träningar filmas intervjuer utanför omklädningsrum vid SHL:s pressvägg.

Frågor om skador och annat
Vid frågor om skador, sjukdom eller andra idrottsrelaterade frågor så är det sportchef Chris Abbott som uttalar sig i dessa ämnen.