• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Idag 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Bildbyrån
Bildbyrån

HEMVÄVT TAR ÖVER

Det tog tid för Rögle BK att hämta sig efter sin första storhetstid.
”Pollenkungen” och AB Cernelle fanns inte längre kvar. Däremot var man kvar i Isstadion. Tack vare storhetstiden på 60-talet och det intresse för hockey och klubben som det förde med sig så hade man en livaktig och bred ungdomsverksamhet.
Signifikativt för 70-talet var att A-laget bestod av en hel del egna produkter samt spelare från närområdet.

Sportsligt så var det en kamp under i princip hela decenniet. Laget trillade ur näst högsta serien 70/71 men vann division 3 direkt och var tillbaka i tvåan.
Seriesystemet skulle göras om till säsongen 1975/76 då Elitserien bildades som ensam högsta liga med tio lag och där under blev det fyra division 1-serier i den näst högsta nivån.
Rögle missade dock helt under omläggningsåret (74/75). Man behövde bli topp 6 för att tillhöra division 1 men hamnade på undre halvan och halkade ner i tredjeligan, division 2.

Lagkapten under första halvan av 70-talet var Sven-Olov Brännström. Han var kapten mellan 1969-75 och är den som innehaft kaptensbindeln längst i klubbens historia. ”Bränna” värvades ner under storhetstidens sista år och stannade kvar när många andra lämnade. Sven-Olov Brännström avled sommaren 2016.
En annan stor profil under första halvan av 70-talet var den kanadensiske backen Richard Lavoie som blev en stor publikfavorit. Han var även spelande tränare under ett par säsonger.

En av klubbens allra största profiler genom tiderna är Björn Elvenes. Han värvades till Rögle BK redan under 60-talet men på grund av utlänningskvot så fick han lämna. Norges Tumba som han kallades återvände till Rögle som spelare i mitten av 70-talet och blev tränare för A-laget säsongen 1976/77. Han ledde Rögle till två seriesegrar och kvalspel tre år i rad men lyckades inte lotsa tillbaka klubben i näst högsta serien.
Björn återkom till A-laget vid ett par tillfällen som  assisterande tränare men det är på ungdomssidan som han kommer att bli mest ihågkommen som en mycket duktig och uppskattad ungdomstränare i föreningen fram till dess att han allt för tidigt gick bort, 44 år gammal, i augusti 1988.

Under det här decenniet kom som sagt flera egenproducerade spelare fram och tog plats såsom målvakten Kenth ”Swiss” Svensson (totalt 17 säsonger i A-laget, klubbrekord), Jim Persson (sedermera Brithén), Bengt ”Bomben” Thelin, Stefan Bergkvist, Kenth ”Sudden” Bengtsson och bröderna Peter och Tommy Pettersson som utgjorde kärnan i laget.
Noterbart är också att säsongen 78/79 debuterade en 16-årig talang i tröja nr 23. Hans namn var Jonas Bergquist och han skulle senare bli en av tidernas meste landslagsman. Jonas spelade bara en A-lagssäsong i Rögle innan han lämnade för Leksand men Jonas är för alltid förknippad med Rögle som sin moderklubb.