Ryfors löfte inför slutspurten: "Göra allt för att förlänga våren"
Publicerad: 2024-03-01
När det börjar gälla som mest. Då spelar Simon Ryfors som bäst.
– Det är klart att det stärker mitt självförtroende, säger centern som nu gjort nio poäng på sex matcher.

Det var ganska sent in på förmiddagen som bussen lämnade hotellet uppe i Luleå för att frakta Röglespelare till Coop Norrbotten Arena för fredagens träningspass. 

Uppe i norr har laget mötts av en skånsk vinter, då snöslasket sätter en tydlig prägel på omgivningen. Det var ett tag sedan Rögles herrlag var ute på vägarna och om man bortser från torsdagens förlust mot Skellefteå, så trivs Simon Ryfors med att få komma bort med laget en stund. 

– Det är alltid gött att komma iväg med hela gänget och få umgås mycket, säger centern med ett leende. 

Det finns något som är genomgående hos Simon Ryfors. Centern utstrålar verkligen att han älskar att spela ishockey. 

– Det gör jag verkligen. Jag är tacksam och glad över att man får åka runt tillsammans med det här gänget. Att vi får slita tillsammans och det gäller att försöka njuta i både med och motgångar. 

Är du bra på att leva i nuet och njuta?

– Ja, det är jag faktiskt. Även om det såklart varierar. 

När Simon Ryfors styrde in Daniel Zaars skott mot Skellefteå under torsdagen innebar det att centern nu gjort poäng i sex raka matcher (3+6). 

– Det är klart att sånt är viktigt. Sen försöker jag inte basera hela min prestation i min poängproduktion. Det är klart att det är en skön känsla och jag vet att jag har den biten i mig. Jag vill vara med och bidra med just det. Så att det börjat komma mer och mer nu på slutet, det är klart att det stärker mitt självförtroende. 

Vad är det som krävs för att Simon Ryfors ska kunna prestera som bäst?

– Det krävs en spelglädje och det får gärna vara viktiga matcher. De senaste säsongerna har jag varit som bäst under den sista delen av säsongen. Det krävs att jag spelar med mycket energi, pratar med mina kedjekamrater och känner den här gemenskapen i laget. Jag spelar som bäst när jag har roligt. 

Med fem matcher kvar av grundserien pågår det en ständig kamp om att knipa en plats i Play In. Och det ser ut att bli tajt enda in i det sista. I skrivande stund ligger MoDo två poäng före på den där åtråvärda tiondeplatsen. 

– Jag älskar den här perioden. Sen hade man såklart gärna slagits om ännu högre platser. Men vi är där vi är och vi har ändå en väldigt bra möjlighet att slåss om en slutspelsplats. Jag ser verkligen fram emot de sista fem matcher och ska verkligen försöka maxa prestationen. Både lagets och min egen. 

– Vi lovar att lämna och gör allt där ute för att förlänga den är våren. 

Sist Rögle besökte Norrbotten blev det en 5-3-seger för de vitgröna. 

– Den gången blev det en brytpunkt på en dålig period. Vi gjorde en riktigt stark laginsats och började ta ganska mycket poäng efter det. Får hoppas på något liknande imorgon.

Vad måste ni förändra från förlusten mot Skellefteå?

– Jag tycker att vi ger bort mål och vi behöver verkligen få en bättre start. Vi måste vara noggranna i varje byte och göra en gedigen laginsats. Sen måste vi fortsätta ha en spelglädje i offensiven för att fortsätta prestera framåt. 

En trend de senaste fem omgångarna har varit att Rögle hamnat i underläge i matchen. Ett scenario som tidigare kunnat skapa en oro i laget, en oro som inte längre ser ut att finnas kvar. Tre gånger av fem har laget nämligen lyckats vända utgångsläget till poäng in på kontot. 

– Vi har en tro och en trygghet i att matchen är i 60 minuter. Spelar vi bra hockey så kommer det ge oss chansen till att ta poäng. Men det har varit några matcher där vi slarvat och släppt in ett tidigt mål. Mot Luleå kommer starten var väldigt viktig. 

Ta del av morgondagens bortamatch samtidigt som du stöttar Rögle, mer information hittar ni här!

Anton Toft
Huvudpartners