Rifalk och Rögle nollade Luleå
Publicerad: 2023-10-05
RBK HERR
Rögle fortsätter vara starkt på hemmaplan under SHL-inledningen. Christoffer Rifalk höll nollan när Rögle vann med 1-0 mot Luleå och tog tredje raka hemmasegern.

– Jag spelar mitt grundspel och vi spelar vårt grundspel. Då blir det tre poäng och det är värt sjukt mycket just nu, säger Rifalk.

I 2-8-förlusten mot Frölunda i lördags blev Christoffer Rifalk utbytt efter tre insläppta mål på knappt 15 minuter spel. På torsdagen tog Rögle-målvakten revansch. Rifalk stoppade samtliga 26 skott han fick emot sig i hemmamatchen mot Luleå och höll nollan. 

– Det känns jätteskönt. Jag är inte nöjd över hur det sett ut innan. Jag vet vad jag behöver göra och idag stämde det. Jag fick bra hjälp där ute och det kom väldigt lägligt för hela laget tror jag, säger Rifalk. 

Rodrigo Abols gjorde matchens enda mål och Rögle tog sin tredje raka seger på hemmaplan den här SHL-säsongen. Hemmalaget visade ett bättre spel än senast redan från start. 

– Det är klart att man inte bara kan slå om, men samtidigt funderar man på vad som gått snett och vad man kan göra annorlunda. Man tänker tillbaka på vad man gjort när det gått som bäst också och då kan man komma fram ganska snabbt till vad man behöver göra för att spela sitt spel, säger Rifalk. 

Något som gäller dels honom, men också hela laget menar målvakten.

– Vi håller oss till grunderna hela vägen ut idag. För egen del, jag spelar mitt grundspel och vi spelar vårt grundspel. Då blir det tre poäng och det är värt sjukt mycket just nu, säger Rifalk. 

Mållöst och fem skott på mål för respektive lag vittnade om en jämn öppningsperiod i Catena Arena. De bästa målchanserna skapade både Rögle och Luleå i numerärt överläge, utan att någon puck smet förbi Rifalk eller Matteus Ward. 

Matchens första mål kom i stället i den andra perioden. I numerärt överläge fick Abols pucken mitt i slottet och hittade en lucka på Wards stötsida. Målet var lettens tredje för säsongen. Kort efter Rögles ledningsmål hade Luleå en bra chans till kvittering när Rifalk blev överspelad. Men Adam Engström offrade sig och stoppade pucken med ansiktet på egen mållinje. 

– Det är den desperationen vi behöver. vi behöver den i varje match. Han visar verkligen att vi vill vinna där och matchen hade blivit annorlunda om de hade hängt den pucken, säger Rifalk. 

1-0 till Rögle stod sig in i den tredje perioden. I den fick Rifalk stå för några viktiga räddningar som höll Rögle kvar i sin ledning. Luleå plockade ut målvakten Ward med mindre än två minuter kvar.

Men Rifalk fortsatte stoppa puckar och Rögle höll undan med uddamålet. Rifalk menar att det finns en hel del att ta med sig till nästa match som spelas hemma mot IK Oskarshamn på lördag. 

– Tålamodet, det hårda jobb och att vi spelar med pucken på bladet hela tiden. Vi skickar inte puckar fram och tillbaka och vi plockar de där extra skotten. Det blir 1-0 idag, men målen kommer om vi fortsätter jobba. Då kommer vi belöna oss med fler kassar framöver, avslutar Rifalk. 

Rögle spelare hemma igen redan på lördag. Då kommer IK Oskarshamn till Catena Arena. Biljetter till den matchen hittar du HÄR

Peter Ekholm
Huvudpartners