Hallå där, Max Bohlin!
Publicerad: 2024-01-17
RBK HERR
Rögles herrlag laddar för hemmamöte med Luleå. Assisterande tränare Max Bohlin har revanschlust efter 0-3-förlusten mot Frölunda senast.

Efter tre raka segrar blev Rögle nollat borta mot Frölunda i lördags. Förlusten gav Rögle en del lärdomar att ta med sig till torsdagens hemmamöte med Luleå. Vi kollade läget med assisterande tränare Max Bohlin inför torsdagens match:

Vad kände du efter matchen mot Frölunda senast?

– I första perioden kände vi att vi inte matchade Frölundas intensitet. Vi hade svårt att spela oss ur egen zon. Ändå är vi inte lång efter. Sättet vi hanterar att stanna vid vårt sätt att spela hockey på, att vi kan göra det är vi mest nöjda med och att vi kan komma in i andra och spela bra och är det klart bättre laget. Sen över 60 minuter ... det svänger över till Frölunda igen i den tredje perioden och där lyckas vi inte matcha deras intensitet. Även om vi inte är långt efter. 

– Vi känner ändå ett lugn att vi genomför den andra perioden som vi gör och att om vi får utdelning på våra chanser är det en match vi mycket väl kan vinna eller ta poäng i.

Vad ska ni göra för att vinna fler matcher i rad framöver?

– Vi jobbar mycket med att höja kravbilden i vår verksamhet. Varje dag på träning, ta beslut på träning som speglar sig på match. Träna med en intensitet som gör att vi kan vara förberedda för match. Vi har en hög kravbild på oss själva under match, att vi håller oss till vårt spel. Vi ser mer och mer tendens på det. Men det här är något vi jobbar på varje dag och tar steg i. 

Vad har varit fokus på träningarna här i veckan?

– Fokus har varit på att ta med det positiva från Frölunda-matchen. Hur vi hanterar pressen i andra perioden. Sen har ett fokus också varit att ha mer attack-spel mot mål i anfallszon. Där har vi varit framgångsrika tidigare och det vill vi komma tillbaka till. 

Starterna har varit bra i flera av de senaste matcherna, framför allt i segrarna. Hur jobbar ni med att få in det i varje match?

– Återigen handlar det om förberedelser. Det börjar innan i veckan med träningarna och vilken intensitet vi har på träningarna inför match. Sen är det mycket att få spelarna att släppa loss i början. Det brukar inte vara ett bekymmer på hemmaplan, där gör vi det tillsammans med publiken. 

Hur ser läget i laget ut?

– Daniel Zaar sakandes idag på grund av personliga skäl, Felix Nilsson och Michael Kapla på grund av sjukdom. Brady Ferguson är avstängd och Simon Zether är tillbaka. Men exakt hur formationerna formeras mot Luleå kommer bli klarare under matchdagen när vi vet vilka som är tillgängliga, säger Bohlin.

Match: Rögle-LuleåTid: 19.00Plats: Catena ArenaBiljetter: HÄR

Peter Ekholm
Huvudpartners