En poäng - Rögle föll i straffdrama
Publicerad: 2018-12-01
SHL
Rögle pressade serieledande Luleå rejält hemma i Lindab Arena. Men fick nöja sig med en poäng sedan man förlorat på straffar. Gästerna vann med 3-2.

Det blev en fartfylld och intensiv inledning på lördagsmatchen i Lindab Arena. Rögle var revanschsuget efter torsdagens försmädliga 0-1-förlust mot HV och drev upp tempot mot ett välorganiserat Luleå.
Gästerna tog ledningen efter drygt fem minuters spel i powerplay. Ett mål som godkändes först efter att domarna ringt på det - hemmamålvakten Ville Kolppanen blev pååkt av en motståndare och var chanslös att ta Erik Gustafssons skott.
Rögle kom tillbaka, på sitt första powerplay snärtade Leon Bristedt in 1-1. Rögle fick totalt fyra powerplay i första perioden men trots spelövertag och chanser så var det 1-1 efter första 20 minuterna.

I andra tappade Rögle tempo och initiativet vilket var till gästernas fördel. Luleå kunde ta ledningen med 2-1 på en retur och Rögle fick jaga igen.
Det blev allt mer irriterat, både på isen och på läktarna, då hemmalaget ansåg sig berövat på flera utvisningar.

Jakten på en kvittering fortsatte i tredje. Knappt sju minuter in på tredje fick backen Alen Bibic ett jätteläge nära framför mål men Luleås målvakt Niklas Rubin hann ut och stänga luckan med högerskridskon.
Rögle gav sig inte och fick ett nytt powerplay med sju minuter kvar. Och då fick man utdelning. Ett tunbgt skott av Kodie Curran räddades av Rubin men returen studsade i Linus Sandins rygg och in i Luleås mål.

Det blev några dramatiska slutminuter men 2-2 stod sig perioden ut och lagern fick spela tre mot tre för att avgöra var bonuspoängen skulle hamna.
I förlängningen var Rögle närmast mål, Kodie Curran var fri två gånger bland annat.
Men det blev straffar som fick avgöra dramat och där var Luleå bäst och tog bonuspoängen.