Brynäs powerplay förstörde premiärfesten
Publicerad: 2018-09-22
SHL
Gästande Brynäs förstörde premiärfesten i Lindab Arena på lördagskvällen. Man vann med 4-0 över Rögle efter att bland annat ha gjort tre mål i powerplay.

Det var näst intill fullsatt i Lindab Arena den här premiärkvällen och inramningen var grym med en publik som var högljudd och engagerad.
Rögle kom också ut starkt och skapade flera fina chanser, bland annat blev Simon Ryfors helt frispelad framför Brynäs-målvakten Tomi Karhunen men lyckades inte överlista han.
Istället tog gästerna ledningen efter knappa tolv minuter. Rögle tappade puck vid offensiv blå och Johan Alcén blev frispelad efter en snabb vändning. Han satte kyligt 1-0 bakom Ville Kolppanen.

Gästerna ökade på till 2-0 tidigt i andra i powerplay och utökade senare i perioden till 3-0, åter i powerplay.
Brynäs var giftigt i powerplay och ökade på till 4-0 mitt i tredje - åter med en man mer på isen.
Hemmapremiären blev en tung kväll för Rögle som nu får ladda om till torsdag då Frölunda kommer till Lindab.