• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Brynäs
BIF

Rögle vill få bättre start

2 oktober 2015 15:28

Bara en match den här säsongen har Rögle kommit ut till den tredje perioden i ledning. Oftast har det varit den andra perioden som ställt till det och det vill skåningarna få bukt med i matchen mot Brynäs.


I torsdags föll Rögle med 1-2, efter en dramatisk match mot Djurgården, efter tre mål i den andra perioden. Rögles enda målskytt då, Jens Hellgren summerade förlusten:

– Vi gör en stark avslutning, där ska vi fortsätta mot Brynäs, sa han till Rögles hemsida.

Överlag har avslutningen varit okej för Rögle, det är mittenakten som sabbat resultatet för skåningarna. De tre senaste matcherna har laget tappat mittenakten med två förluster och en övertidsvinst som följd.

– Det har hänt tidigare och jag vet egentligen inte vad det beror på. Men vi måste rätta till det för det går inte att halka efter så här i varje match, säger anfallaren Ludvig Rensfeldt till Rögles hemsida.

Rögle har förlorat skottstatistiken i fyra av fem matcher men har som sista utpost haft en av ligans succéspelare. Oscar Dansk har spelat fenomenalt och har en räddningsprocent på 95,08 och 1,5 insläppt mål per match. I skrivande stund har truppen inte släppts men det är ingen orimlig gissning att han vaktar kassan igen då han vilades mot Örebro förra lördagen (2-5) och var tillbaka i målet igen i torsdags mot Djurgården.

När det gäller spelartruppen inför matchen så rapporterar man att inga spelare saknas på grund av skador.

Drömduellen uteblir

Brynästränaren Tomas Berglund har aviserat att det blir Bernhard Starkbaum som vaktar kassen för gästerna. Därmed uteblir den heta målvaktsduellen mellan Oscar Dansk och Brynäs unga succémålvakt Felix Sandström, etta respektive tvåa i räddningsprocent i SHL:s målvaktsliga. Nu är målvaktssituationen i Brynäs så förskaffad att man har två starka kandidater till att vakta kassen. Bernhard Starkbaum har varit en toppmålvakt i SHL sedan han kom till Brynäs för två säsonger sedan så det blir en spännande målvaktsmatch i vilket fall.

Brynäs har öppnat säsongen bra, laget ligger fyra i tabellen på tio poäng, efter tre vinster, en förlust och nu senast strafförlust mot Linköping. Fyra av lagets poäng har kommit på bortaplan och laget har egentligen ingen riktig plump i protokollet. Det har varit kamp in på mållinjen de gånger laget förlorat och tränaren Tomas Berglund verkar ha lyckats få ihop laget till en fungerande enhet, med två starka målvakter, stabilt backspel och framförallt en stark offensiv spets, anförd av Anton Rödin. Lagkaptenen har fått en smakstart på säsongen, han blev september månads största stjärna, han toppar poängligan och har gjort mål i fyra av lagets fem matcher.

Ingen information har släppts av Brynäs gällandet laget till matchen, men sedan tidigare saknas långtidsskadade Sebastian Enterfeldt, Petr Vrana och Sondre Olden