• Huvudsponsorer

Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Dags för Luleå Hockey att plocka hem tre poäng

22 oktober 2015 10:00

Luleå Hockey har haft en tung start på SHL och när man nu vänder hem till Norrbotten efter en tre matchers lång bortaturné så gör man det med två raka förluster i ryggen. Det är med andra ord hög tid för tre poäng under torsdagskvällen.


Det var förvisso en bra start på senaste matchen för Luleå Hockey när man gästade Karlstad och Färjestad. Man pressade tillbaka hemmalaget, skapade långa anfall och var bara en insida av stolpen från att ta ledningen i matchen. Men Färjestad tog över spelet mer och mer och till slut stod det 5-1 på resultattavlan efter 60 minuters spel och en ny förlust för Luleå var ett faktum.

– Det känns ju inte bra att förlora med så här stora siffror såklart, men någonstans tycker jag att vi gör en bättre match än vad vi gjort på sistone, men det är för mycket misstag från oss och det måste bort, sa Joakim Fagervall, tränare i Luleå till C More efter förlustmatchen.

Avgör hemmaplan för Luleås del?

Nu väntar Rögle för Luleå och det är viktiga poäng som står på spel då lagen just nu ligger precis bredvid varandra i tabellen med samma poäng. Och vem det är som har favoritskapet på sig på torsdagskvällen är inte direkt lätt att förutse.

Luleå har nämligen inlett relativt svagt på hemmais och är bara placerade på tolfte plats i hemmatabellen. Rögle har dock inte rosat marknaden på bortais denna säsong och är rankat som seriens elfte bästa bortalag för tillfället.

Stark vändning i derbyt

Rögle kommer närmast till spel efter ett hett Skånederby. Det var det första derbut i SHL-sammanhang på över 20 år mellan Rögle och Malmö som spelades i tisdags. Det var Lindab Arena som var spelaplatsen och Rögle drog det längsta strået då man vände 0-2 till seger med 3-2 där Ludvig Rensfeldt blev matchvinnare med sitt segermål.

– Det var oerhört skönt att vinna. Det var viktiga tre poäng vi tog men samtidigt oerhört skönt att vinna ett derby. Vi vet hur mycket det betyder för våra fans, säger Rensfeldt till klubbens hemsida efter matchen.

– Nu gäller det att njuta av segern och sen ladda om till matchen mot Luleå, men det blir inga problem. Efter en sån här match vill man bara spela igen, säger han.

Läget i de olika lagen är lite oklart. Luleå har en skada på Bill Sweatt och det är osäkert kring när amerikanen kan vara tillbaka i spel. Johan Harju klev av senaste matchen och det finns ännu inga uppgifter på om han är tillbaka redan mot Rögle.

Hos gästerna väntas samma lag som senast spela. Christoffer Liljewall fick en klubba i ansiktet mot Malmö men kom tillbaka till spel då och räknas spela även mot Luleå.