• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Rögle vill göra slut med de hederssamma förlusterna

30 oktober 2015 10:00

Efter starka insatser men med förluster i protokollet vill nu Rögle få slut på de hederssamma förlusterna. Örebro väntar både fredag och lördag och Rögle inleder på hemmaplan på fredagskvällen.


Rögle har svarat för tre starka insatser den senaste veckan men det har trots det resulterat i tre hederssamma förluster. Mot Luleå och Färjestad kom nederlagen efter förlängning respektive straffar och senast mot Skellefteå kammade skåningarna noll såväl i poängkolumnen som i offensiven efter 0-1.

Defensiven har verkligen fungerat bra och Rögle har bara släppt in två mål på de två senaste matcherna, mot två topplag dessutom. Det har dock medfört att offensiven fått stryka på foten. Där har det bara blivit ett mål på dessa matcher och sett till de sju senaste matcherna har Rögle bara producerat nio mål.

– Spelmässigt är vi lika bra som Skellefteå. Vi ska bara hitta målskyttet. Vi hade flera bra lägen men behöver bli kyligare och träffa målet, sa tränaren Anders Eldebrink till klubbens hemsida efter matchen mot Skellefteå.

– Det känns riktigt surt. Vi gjorde en riktigt bra insats och skapade lika mycket som dem. Tyvärr studsar inte pucken vår väg, fyllde lagkaptenen Christopher Liljewall i.

Liljewall har varit med i Rögle under många år och känt på hur det är att vara nykomling i högsta serien två gånger tidigare.

– Det här är utan tvekan den mest homogena upplagan. Vi har två kanonmålvakter och en stark defensiv grund att stå på vilket ger oss chansen att vinna varje kväll. Alla spelar för klubbmärket på bröstet. Det kommer att vända och då är det vi som tar hem uddamålssegrarna, menar han.

Se upp med succékedjan från förra mötet?

Örebro kommer från tre raka hemmamatcher. I Behrn Arena har laget spelat en sprudlande ishockey och poängen har strömmat in i rask takt. Topplagen Brynäs och Linköping avverkades i de två första matcherna, men i onsdags tog det stopp mot Malmö, 1-3.

– Jag tyckte att vi såg lite trötta ut i jämförelse med de två senaste hemmamatcherna och vi slog för dåliga passningar till varandra, kommenterade tränaren Kent Johansson insatsen på presskonferensen.

Greg Squires passade fram Anders Eriksson till lagets enda mål och har därmed gjort poäng i de tre senaste matcherna.

Den 26 september möttes lagen förra gången med Örebro som klar segrare med 5-2. Det var i den matchen som tre örebrospelare hade en synnerligen lyckad afton med Jakub Petruzaleks hattrick som den absoluta toppen. Ville Viitaluoma noterades för ett mål och tre assist och Mikko Lehtonen för tre assist.

Noterbart är att alla tre haft problem med produktionen i matcherna utöver den mot Rögle. Ingen av dem är med på topp fem i den interna poängligan och Viitaluoma har inte gjort en enda poäng utöver de fyra mot Rögle. Lehtonen har lagt till ett mål och en assist, medan Petruzalek gjort ett ytterligare mål. Den sistnämnde har heller inte spelat på fem omgångar på grund av skada.

I de två senaste matcherna har Lehtonen och Viitaluoma inte spelat ihop, men sett till succén i förra mötet med Rögle kanske tränaren Kent Johansson väljer att sätta samman dem igen för att få fart på produktionen.