• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Fredag Fre 25 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda
FHC

Rögle ska ta revansch på serieledande Frölunda

20 november 2015 16:40

Rögle kommer från en rung 5-1 förlust mot Djurgården på bortais. Nu väntar tuffast möjliga motstånd då serieledande Frölunda kommer på besök till Lindab Arena på lördagen. Lagen möttes i premiären och då lyckades Frölunda vinna med 2-1 och Rögle vill nu ha revansch.


Rögle BK hade en tung kväll på onsdagen när laget gästade Stockholm och Hovet för möte med Djurgården. Dock inledde laget med att ta ledningen i matchen när Jack Connolly assisterade Jordan Smotherman som pangade in 1-0 i Tellqvist vänstra kryss.

Connolly har varit i fin form den senaste tiden och är med sin assist uppe i tio poäng på de elva senaste matcherna för sitt Rögle.

Efter det målet handlade det mesta om Djurgården och Rögle hade en tuff kväll. Än tuffare blev den när Alen Bibic ådrog sig ett matchstraff för en tackling mot huvudet på Markus Ljungh och Bibic kommer att vara avstängd på lördagen.

Lars Volden som matchen innan nollade Karlskrona kunde inte återupprepa det på onsdagen och tvingades kapitulera fem gånger. I och med förlusten blev det inte den tredje raka bortasegern för Rögle som nu gästas av serieledande Frölunda på lördagen.

– Det är bara att ladda om och komma igen. Vi ska komma ut starkt mot Frölunda på lördag, säger Rögles Kevin Marshall till klubbens hemsida.

Robin Kovacs som gjorde sin debut på onsdagen fick kliva av isen poänglös och med minus tre i plus/minus-statistiken. Räkna med att Kovacs kommer vara ordentligt taggad på lördagen och talangen var inte helt nöjd med sin insats efter matchen.

– Det går snabbare och du har mindre tid på dig. Det kändes rätt hyfsat tycker jag. Jag ser fram emot lördagen. Det ska bli spännande att känna trycket i hallen, säger han.

Burväktaren Oscar Dansk som varit fantastisk i kassen saknades för andra matchen i rad i laguppställningen och det är oklart om han finns med på lördagen. Dansk var riktigt vass när lagen möttes i premiären av SHL den 17 september. Då räddade den unga målvaktstalangen 33 skott i matchen som Rögle förlorade med 2-1.

Lehkonen hjälte i torsdags

12 044 personer hade tagit sig till Scandinavium på torsdagen när Frölunda tog emot Färjestad i ett riktigt klassikermöte. Det blev en jämn match där tillslut göteborgarna kunde gå segrande ur striden med 2-1 efter förlängning. Målskyttar för Frölunda var Joel Lundqvist och Artturi Lehkonen. Den sistnämnda avgjorde matchen och stod dessutom för en assist i matchen.

– Det var en bra match, Färjestad är bra. Vi sa i pausen inför tredje att vi måste ta pucken mer in på mål, sa Frölundas matchhjälte Artturi Lehkonen till C More efter slutsignalen.

Lehkonen har under säsongen haft en ganska hugglig poängproduktion och är med de två poängen han gjorde på torsdagen uppe i 14 poäng på 19 matcher. I fjol gjorde den talangfulle finländaren totalt 16 poäng och det mesta tyder på att han kommer att utöka den noteringen med god marginal den här säsongen.

Frölunda leder fortfarande SHL med sina 45 poäng, men otroligt formstarka Skellefteå kryper allt närmare i tabellen. Inför lördagens omgången skiljer det endast två poäng mellan lagen och en förlust för Frölunda kan innebära att Skellefteå går förbi göteborgarna.

Räkna med ett taggat Frölunda som kommer göra allt för att behålla sin ledingen i SHL-tabellen när laget gästar Lindab Arena och Rögle på lördagen.