• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Skåne kokar - hett derby väntar i Malmö Arena

26 november 2015 10:00

Malmö mot Rögle är krydda nog för att hetta upp torsdagen i Skåne. Men lägg därtill att lagen ligger precis bredvid varandra i tabellen så förstår man att derbyt som väntar kommer bjuda på rejäl kamp och underhållning.


Malmö kommer till spel närmast från en stabil bortamatch mot Karlskrona. Det slutade med en klar 3-0 seger och Malmö visade därmed att storförlusten i söndags mot Växjö endast var en tillfällighet.

Mot Karlskrona under tisdagen så var man det spelförande laget under hela matchen och vart de tre poängen skulle landa var egentligen aldrig någon stor fråga.

– Vi hade revansch att utkräva efter förra hemmamatchen mot Växjö, där vi inte alls startade matchen bra. Det tycker jag att vi gjorde i dag. Vi var fokuserade och påslagna. Vi fick tryck i deras zon och fick ett par powerplay, dessutom fick vi utdelning där. Det satte tonen i matchen, kommenterade tränaren Andreas Hadelöv till klubbens hemsida efter matchen.

Nu väntar dock en ny match där viktiga poäng står på spel för Malmö och denna gång kommer man att få kämpa riktigt hårt för poängen då rivalen Rögle står på andra sidan isen i Malmö Arena. Första gången lagen möts där denna säsong. Förra gången lagen möttes var i Ängelholm och då segrade Rögle med 3-2.

En spelare som kommer spela en viktig roll i Malmö är målvakten Jonas Gunnarsson. Gunnarsson inledde säsongen i IK Pantern men har efter hans intåg i Malmö verkligen visat att han besitter SHL-kvalité. Nu kommer han också till spel efter den hållna nollan mot Karlskrona, så gott självförtroende lär finnas bakom målvaktsmasken.

– Det ska bli riktigt mäktigt med ett derby på hemmaplan och det är något som alla i hela laget ser fram emot, säger han till klubbens hemsida.

Rögle är i behov av poäng

Rögle är inne i en tung trend för tillfället. Tre raka förluster har man på kontot just nu och det är därför man kanske glider in till derbyt med lite hängande huvuden. Men den här matchen kommer nog handla mer om kamp än skönspel och det är kanske är precis vad Rögle behöver för att hitta tillbaka till spelet och till en seger.

Dock finns det en hel del att slipa på efter tisdagens förlustmatch mot Linköping. 1-4 slutade den matchen efter att Linköping gått ifrån till en tremålsledning redan efter den första perioden.

– Vi får tre raka utvisningar i första och de gör mål på de två första. Linköping är skickligt i power play och vi får inte ta de utvisningarna. Det straffar sig. Vi har pucken under kontroll flera gånger i box play men tappar pucken. Vi blir lite stressade i de lägena och behöver lite bättre tålamod, analyserade tränaren Anders Eldebrink till klubbens hemsida efter matchen.

En spelare som är tillbaka i laget är Oscar Dansk. Dansk har varit skadad men fick hoppa in i matchen mot Linköping och gjorde det bra. En hel del tyder därför på att det är just Dansk som får förtroendet i derbyt mot Malmö.

– Det var skönt att vara tillbaka och lira. Jag hatar att sitta bredvid, sa en revanschsugen Oscar Dansk till klubbens hemsida inför mötet mot Malmö.