• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Djurgården
DIF

Svängiga Rögle i jakt på stabiliteten

7 januari 2016 10:00

Rögle har verkligen blandat och gett i de senaste matcherna. Mellan två storsegrar dyker en storförlust upp i resultatraden och nu ska laget hitta stabiliteten när Djurgården gästar på onsdagskvällen.


Formkollen

Ja det svänger verkligen om Rögle. Segern med 7-2 hemma mot Örebro följdes upp av samma siffror fast omvänt borta mot Linköping. Efter det tvålade skåningarna till HV71 med 6-2 och har alltså på de två senaste hemmamatcherna bjudit sin publik på inte mindre än 13 mål framåt.

Djurgården lyckades senast sätta stopp på en två matcher lång förlustrad. Det blev 3-1 borta mot Brynäs och stockholmarna avslutade alltså, precis som Rögle, år 2015 med en trepoängare.

Fem senaste matcherna

Rögle-HV71 6-2 Brynäs-Djurgården 1-3
Linköping-Rögle 7-2 Djurgården-Färjestad 1-3
Rögle-Örebro 7-2 Skellefteå-Djurgården 5-2
Brynäs-Rögle 2-1 ÖT Djurgården-Växjö 4-1
Luleå-Rögle 2-1 Färjestad-Djurgården 4-2

Läget i lagen

Rögles back Kevin Marshall fick sin avstängningsdom tidigare i veckan och kommer inte att finnas med på isen på torsdagen. Även Almen Bibic är avstängd sedan tidigare. Efter torsdagens match har han avtjänat sin avstängning.

Djurgårdens Adam Ollas Mattsson skadades i JVM och beräknas bli borta ett tag. Andreas Englund har också spelat JVM och mycket talar för att han inte kommer att spela mot Rögle.

Alexander Falk utgick i Djurgårdens match mot Färjestad den 28 december och var sedan inte med mot Brynäs.

Notera att:

* Den självklara spelaren att hålla koll på är Rögles Patrick Cehlin. Han har haft en fantastisk decembermånad och gjort nio mål på de sex senaste matcherna. Han har därmed gått upp i en odiskutabel ledning i den interna skytteligan. Med sina 13 mål är han sex mål före tvåan. Cehlin är också delad femma i SHL:s skytteliga.

* Matchen mot Djurgården blir en extra sporre för honom att utöka sin målsvit. Han har många år bakom sig i Stockholmsklubben och var exempelvis med när de spelade final 2010.

* Mikael Tellqvist vaktat kassen för Djurgården i de två senaste matcherna. Senast spelade han storartat och motade 42 av 43 skott.

* Emil Lundberg hade på de inledande 23 matcherna gjort två mål. I den 24:e fördubblade han sin målskörd efter att ha hittat nätet två gånger mot Brynäs.

* Rögles danske back Emil Kristensen har gjort mål i de två senaste matcherna, hans två första såväl i Rögle som i SHL.

* Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen. Djurgården har vunnit båda med först 2-1 och sedan 5-1.

* Djurgårdens center Tomi Sallinen hade en stor kväll i segern med 5-1. Han gjorde två mål och matade åtta skott på mål. I Djurgårdens senaste match mot Brynäs låg han bakom allt med tre assist.