• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Rögle vill fira på nytt på hemmaplan

23 januari 2016 09:50

Det är på hemmaplan Rögle är som bäst, och efter två raka förluster utanför Ängelholm vill skåningarna nu vända hemåt och därmed hitta tillbaka till vinnarspåret under lördagen då Luleå gästar Lindab Arena.


Lagens form

Rögle är betydligt bättre på hemmaplan, så egentligen får man kolla in Rögles form beroende på om man spelat matcherna på hemmais eller bortais. Fyra av de senaste sex hemmamatcherna har Rögle segrat och man har dessutom bjudit på riktiga målkalas i Lindab Arena. Bland annat senast då serieledande Frölunda besegrades med klara 6-3.

Däremot har det gått tyngre på bortaplan där Rögle har åtta förluster på sina senaste nio matcher. Två nya bortaförluster har inkasserats under de senaste omgångarna mot Frölunda och senast mot Färjestad.

För gästande Luleå så spelar det för tillfället ingen roll om man spelar på hemmaplan eller bortaplan. Man vinner ändå. Under torsdagen plockade man in tre nya poäng när man vann planenligt hemma mot tabelljumbon Karlskrona. Men segern satt hårt inne och det var först efter viss dramatik på slutet man kunde säkra segern med 2-1.

Fem senaste matcherna:

21 jan Färjestad-Rögle 4-1
17 jan Frölunda-Rögle 6-2
16 jan Rögle-Frölunda 6-3
9 jan Karlskrona-Rögle 1-2
7 jan Rögle-Djurgården 3-5
21 jan Luleå-Karlskrona 2-1
16 jan Luleå-Malmö 3-1
14 jan Luleå-Skellefteå 5-2
9 jan HV71-Luleå 5-3
7 jan Luleå-Linköping 3-1

Tidigare möten mellan lagen

Rögle och Luleå har mötts två gånger tidigare denna säsong. Båda gångerna i Coop Norrbotten Arena i Luleå och båda gångerna med Luleå som segrare. Första mötet slutade 4-3 efter förlängning och andra mötet 2-1. Det har alltså varit två jämna matcher mellan lagen och kanske kan Rögles hemmaplan fälla avgörandet denna gång?

Noterbart från båda matcherna som spelats är att Rögle har haft ledningen i båda matcherna, men Luleå har lyckats vända runt matcherna och segrat.

Två spelare att hålla koll på

I Rögle blir det hemmadebut för tysken Felix Schütz. Han klarade av sin debut mot Färjestad på ett godkänt sätt, och nu med en match i benen och inför sin nya hemmapublik kan vi mycket väl få se mer från nyförvärvet.

– Det ser jag fram emot, jag har hört en del om hur bra stämningen är på våra hemmamatcher, säger han till klubbens hemsida.

I Luleå så gjorde amerikanen Bill Sweatt efterlängtad comeback efter en lång tids skadefrånvaro. Sweatt matchades sakta in i laget och fick inget bakslag och vi kan räkna med mer speltid för en av seriens snabbaste spelare under lördagen.

– Det var skönt att vara tillbaka igen och kroppen kändes bra, sa han efter matchen i torsdags mot Karlskrona.

Läget i lagen

Jesper Jensen och Ludvig Claesson saknades senast mot Färjestad och det finns inga rapporter i nuläget som talar för att någon ur duon ska vara tillbaka till lördagen.

Hos Luleå så är Viktor Ekarv och Lennart Petrell skadade. Brendan Mikkelson och Joel Lassinantti var sjuka i torsdags och är osäkra inför lördagen. Markus Oskarsson är utlånad till Asplöven.

Notera att

* Detta blir lagens första möte i Lindab Arena denna säsong.

* Rögle har gjort 22 mål fler på hemmaplan än bortaplan.

* Trots Luleås fina form har man problem med effektiviteten i powerplay.

* Luleå har vunnit 14 av sina 17 senaste matcher.