• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Rögle siktar på ny triumf i Lindab Arena

30 januari 2016 10:00

Rögle tar på lördagen emot Växjö för den andra raka hemmamatchen i SHL. Efter att MODO besegrades på torsdagen är det gott gry i laget som nu vill passa på att rida vidare på den vågen.


Formkollen

Äntligen blev det seger igen. Ja det var nog många, både i laget och på läktaren i Lindab Arena, som drog en lättnadens suck efter att Rögle gått segrande ur det viktiga mötet med MODO.

Växjö har det fortsatt ganska tungt. På de sju senaste matcherna har laget tagit fem poäng av 21 möjliga. På de 16 senaste har Växjö vunnit sex, varav fyra under ordinarie tid. Tre av segrarna har kommit mot Karlskrona och utöver det mot HV71, Örebro och Brynäs.

Under den tiden har de mött åtta andra lag och kommit till korta mot alla. Smålänningarna har halkat ner under strecket som betyder direktplats till kvartsfinalerna, och nu gäller det att hitta tillbaka till spelet som bar laget upp till en topplacering i höstas.

Fem senaste matcherna

28 jan Rögle-MODO 2-1
26 jan Skellefteå-Rögle 4-1
23 jan Rögle-Luleå 0-3
21 jan Färjestad-Rögle 4-1
17 jan Frölunda-Rögle 6-2
28 jan Växjö-Frölunda 1-3
26 jan Färjestad-Växjö 4-1
23 jan Brynäs-Växjö 3-5
21 jan Växjö-Örebro 4-3 OT
16 jan Skellefteå-Växjö 4-1

Läget i lagen

Liksom tidigare spelade Rögle senast utan Jesper Jensen, Ludvig Claesson och Jens Hellgren.

Unge Timothy Liljegren, född 1999, har varit med och spelat två matcher i rad.

I Växjö var viktiga backen Ilkka Heikkinen tillbaka i laget i förra matchen. Eddie Larsson missade sin andra raka match.

Robert Rosén

Detta är blott andra gången lagens ställs mot varandra i SHL 2015/2016. Det första mötet vann Växjö med 3-1 på hemmaplan i mitten av oktober. Rögle hade då ledningen efter halva matchen, men Robert Rosén såg med två mål i tredje perioden till att ge sitt lag alla poängen. Han hade även en assist i matchen.

Den skicklige forwarden hade en sprakande inledning på säsongen och firade stora framgångar ihop med Richard Gynge och Tuomas Kiiskinen. Rosén gjorde elva mål på de 19 första matcherna. På de 19 matcher som följt efter det har han endast hittat nätet en gång.

Hans måltorka är en av anledningarna till att det gått trögt för Växjö, och det känns viktigt att han kommer igång igen.

Notera att:

  • Rögle har så här långt delat ut 190 fler tacklingar än vad Växjö har gjort, 584 mot 394.
  • Rögles Daniel Sylwander tekar bäst i hela SHL. Han har vunnit 63,74 procent av sina tekningar.
  • 31 spelare i SHL har i skrivande stund en genomsnittlig istid på mer än 20 minuter. En av dem spelar i Rögle, Ivan Baranka, och två i Växjö, Cory Murphy och Ilkka Heikkinen.

Citatet

– Fastän det är viktiga matcher så gäller det att våga spela. Jag har sagt till killarna att solen går upp imorgon också, vad som än händer. Det är inget att vara stressad över, utan kan vi släppa loss och ta initiativ så har vi stor chans att vinna mot Växjö, säger Rögles tränare Anders Eldebrink i en intervju på Rögles hemsida.