• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
MODO
MODO

Rögle och MODO i hyperintressant möte

16 februari 2016 10:00

Det drar ihop sig för slutspurt i SHL och kampen om att hamna på rätt sida om kvalstrecket är tät. På tisdagskvällen gör Rögle och MODO upp om tre oerhört viktiga poäng.


Formkollen

Rögle hade med två matcher kvar innan uppehållet ett ganska betryggande försprång ner till MODO. Men två raka nollpoängare, samtidigt som MODO spelade in fem poäng, i de två sista matcherna gjorde att avståndet krympte till fem poäng.

MODO verkar ha fått ordning på, och fokuserat på, sin defensiv mot slutet. Bara ett insläppt mål på de två senaste.

6 feb Rögle-Luleå 2-3
4 feb Djurgården-Rögle 2-1
2 feb HV71-Rögle 2-3 PS
30 jan Rögle-Växjö 1-4
28 jan Rögle-MODO 2-1
6 feb MODO-Malmö 2-1 OT
4 feb Linköping-MODO 0-1
2 feb MODO-Brynäs 3-5
30 jan MODO-Färjestad 1-4
28 jan Rögle-MODO 2-1

Läget i lagen

Rögle saknade senast ett koppel spelare. Jesper Jensen, Ludvig Claesson och Sebastian Wännström var alla borta. Inte heller fanns Jens Hellgren och Ludvig Elvenes med.

I MODO ska enligt uppgift från tränaren Andreas Johansson alla spelare utom skadade Peter Öberg finnas tillgängliga till spel.

Notera att:

  • Hemmalaget har gått segrande ur striden i samtliga tre möten mellan Rögle och MODO den här säsongen. MODO har hemmavunnit med 3-1 och 4-1 medan Rögle vann hemma med 2-1 för bara några veckor sedan.
  • Rögles tysk Felix Schütz var den stora matchhjälten då. Han gjorde lagets bägge mål i den matchen.
  • Tvåmålsskytt har även Per-Åge Skröder blivit. I det första mötet, som MODO vann med 3-1, satte norrmannen två kassar.
  • Adam Reideborn hade inte stått i MODO-kassen sedan i mitten av december innan han fick chansen i de två avslutande matcherna innan uppehållet. Han visade där att han vill spela mer, endast ett insläppt på dessa matcher. Han höll nollan mot Linköping efter en storstilad insats.

Citat

– Jag ser varje match som en slutspelsmatch. Så har det varit ett tag, det är bara att gilla läget nu. Lagen vi möter kommer att spela hårdare och det kommer vi också att göra, säger Röglemålvakten Oscar Dansk till klubbens hemsida.

– Det är nu som det avgörs, men det är ingen annorlunda sistuation för oss än tidigare förutom att matcherna börjar att ta slut. Den senaste matchen i Ängelholm handlade mycket om vår ineffektivitet där vi gjorde en bra match frånsett målskyttet som saknades. Vi vill svara för en liknande insats som då men ser, förutom effektiviteten, även över några fler nycklar inför matchen, menar MODO-tränaren Andreas Johansson på klubbens hemsida.