• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Lindab Arena gör sig redo för premiär

22 september 2016 13:00
#RBKVLH

Rögle kliver in i SHL för andra året i rad och klubben gör det inför ett kokande Lindab Arena ikväll. På andra sidan väntar det förväntade topplaget Växjö med Robert Rosén i spetsen.


Formkollen

Eftersom att ingen av klubbarna har inlett spel i SHL får vi titta i försäsongstabellen för att se över formen hos klubbarna. Båda lagen spelade totalt nio matcher under sommaren. Hemmalaget i torsdagens drabbning Rögle vann fem av matcherna och gästande Växjö sju. I tabellen över försäsongen parkerade Växjö som tvåa och Rögle som åtta.

Läget i lagen

Rögle saknar skadade duon Taylor Matson och Viktor Lindgren. Dessutom har unge backen Timothy Liljegren varit sjuk i veckan och Filip Karlsson anlände till laget igår efter att ha varit på Colorados NHL Camp. De två sistnämndas medverkan är osäker.

Växjö saknade i genrepet kaptenen Liam Reddox. Övrig information kring laget har inte delgivits på klubbens hemsida.

Notera att

  • Rögles senaste nyförvärv, NHL-meriterade Matt Fraser, gjorde sin första träning i måndags och det är oklart om han finns med i premiären.
  • Växjös nyförvärv Pontus Netterberg har varit i fin målform på försäsongen och är en spelare att hålla ett extra öga på.
  • Under fjolårets möten mella lagen vann Växjö samtliga fyra och Rögle tog endast en poäng.
  • Robert Rosén trivdes bra mot Rögle förra säsongen och gjorde sex poäng (3+3).
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #RBKVLH