• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Lerg tvåmålsskytt när Rögle vände mot Örebro

24 september 2016 21:40
#ÖRERBK

Det var två revanschsugna lag med var sin premiärförlust i bagaget som möttes i Behrn Arena ikväll. Redan på uppvärmningen tjafsade lagen med varandra, men när pucken väl släpptes var det Rögle som drog det längsta strået. Brian Lerg blev stor matchhjälte med sina två mål i powerplay.


I en intensiv och dramatisk förstaperiod var det Örebro som tog kommandot. Nya kaptenen Viktor Ekbom gjorde sitt första mål för säsongen när han smällde in 1-0 i Oskar Dansks högra kryss efter fint förarbete av Joel Mustonen. Örebro fortsatte att skapa mest efter ledningsmålet, men då gjorde Rögles skyttekung Patrick Cehlin som skyttekungar ofta gör. Med en fin soloprestation och sidledsförlyttning tvingade Cehlin fram en minimal lucka hos Julius Hudacek och öppnade målkontot för säsongen. Libor Hudacek gav dock sitt Örebro åter ledningen då han i powerplay tryckte sig in framför mål och hittade en lucka intill stolpen.

Rörigt spel

Andra perioden bjöd på hafsigt och oordnat spel. Rögle inledde piggast och skapade några halvfarliga lägen, men det var istället Örebro som skulle uttöka sin ledning till 3-1 när Daniel Viksten frispelade Tom Wandell. Efter målet ökade grinigheten på isen. Gruff och småbråk efter nästan varje avblåsning med flera utvisningar som följd. Och det var Rögle som till slut fick utdelning i spel med en man mer då lagkaptenen Christopher Liljewall grävde fram pucken i röran framför mål och stänkte upp den i nättaket.

Rögle effektivst

Även slutakten präglades även den av bråk och utvisningar, en ryckig matchbild som gynnade bortalaget. Först redde Rögle ut spel i tre mot fem i över en minut, och kunde istället vända och vinna efter två mål i numerärt överläge av Brian Lerg. Det var Lergs två första mål för säsongen.

– Det var en bra comebackvinst för oss, konstaterade tvåmålsskytten Brian Lerg till C More. Nu blir det en skön resa hem på fem och en halv timme.

Örebros tränare Kenta Johansson var direkt i sin analys.

– De har ett bättre powerplay och ett bättre boxplay och det är där vi förlorar idag, sade Örebros tränare Kenta Johansson i C More.