• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Tillfälligheter eller trendbrott, viktig värdemätare i Ängelholm i kväll

24 oktober 2016 13:00
#RBKSKE

I lördags bröt Rögle och Skellefteå en förlust- respektive vinstsvit, i kväll får vi en värdemätare på vad lagens vinst respektve förlust betydde. Rögle jagar dessutom sin första trepoängare på hemmaplan.


Formkollen

I lördags lyckades Rögle bryta en sju matcher lång förlustsvit, men det krävdes match mot tabelljumbon Leksand för att nästjumbon skulle få en trepoängare. Om det var Rögle eller motståndet återstår att se, men målvakten Oscar Dansk spelade stor hockey och han sa efter matchen att han känt att laget varit på gång så det blir en intressant värdemätare mot Skellefteå i kväll.

Gästerna förlorade senast mot Frölunda efter en tät match. Innan lördagsförlusten hade Skellefteå tre raka vinster och verkar ändå ha hittat formen.

Läget i lagen

Än har inget lag gått ut officiellt med sin laguppställning men konstateras kan att Rögle ställt i stort sett samma lag på isen de senaste matcherna.

Förlusten till trots hade Skellefteå några positiva punkter att ta med sig från matchen i lördags, framförallt att Kyle Cumiskey och Henrik Hetta var på isen igen efter lång skadefrånvaro. Båda blev dessutom målskyttar.

Notera att

  • Rögle har ännu inte tagit en trepoängare på hemmaplan
  • Hemmalagets Daniel Widing och Ludvig Rensfeldt har gjort poäng tre matcher i rad, fyra poäng för Widing (2+2) och tre poäng för Rensfeldt (2+1)
  • Poängbäst i Skellefteå över de tre senaste matcherna är Pär Lindholm, 5 poäng (2+3), Joakim Lindström, 4 poäng (3+1) och Sebastian Aho, 4 poäng (1+3)
  • Rögle har tillsammans med Karlskrona haft flest skott i målramen i år, elva stycken på lika många matcher
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKSKE