• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Rögle jagar tredje raka mot Färjestad

16 februari 2017 18:45
Inför match

Rögle åker till Karlstad för att på fredagskvällen jaga tredje raka segern - i SHL men även över Färjestad den här säsongen.


– Vi har haft bra utdelning mot dem den här säsongen. Och vi åker upp dit med en bra känsla, säger Rögletränaren Anders Eldebrink.

Faktum är att Färjestad står för motståndet två gånger om inom loppet av 24 timmar den här helgen. Bortamatch på fredag kväll och retur hemma i Lindab Arena på lördag kväll - säsongens sista back-to-back-möte.

Rögle kommer stärkta av två raka segrar, först övertidsvinsten borta mot Djurgården i sista matchen innan uppehållet och i onsdagens omstart blev det 4-1 mot Karlskrona.

– Det är skönt för killarna att vinna några matcher. Du får mer energi och självförtroende, säger Eldebrink.

Tränarstaben gladde sig speciellt över hur segern togs mot Karlskrona. Underläge 0-1 efter halva matchen vändes och laget kunde på ett ganska stabilt sätt spela hem matchen i sista perioden efter ett tidigt 2-1-mål den sista perioden.

– Vi har gjort flera bra insatser men haft svårt att knyta igen säcken och förlorat en hel del matcher i slutskedet. Nu kunde vi ganska säkert spela av matchen, säger Anders.

Rögle har besegrat Färjestad två gånger den här säsongen, först 5-3 hemma och därefter tog man en straffseger annandag jul uppe i Karlstad.

Rögle planerar inga förändringar i laget. Direkt efter matchen åker Rögle hem till Ängelholm för att ladda om till lördagens retur i Lindab Arena. Biljetter till matchen i Ängehlolm på lördag köper du genom att klicka på den här länken.

Troligt lag mot Färjestad:

Målvakter: Anders Lindbäck (Oscar Dansk).
Backar: Alen Bibic-Cade Fairchild, Almen Bibic-Dominik Granak, Kevin Marshall-Jesper Williamsson, Ludvig Claesson.
Forwards: Bryan Lerg-Jack Connolly-Felix Schütz, David Åslin-Filip Karlsson-Sebastian Collberg, Daniel Sylwander-Christopher Liljewall-Taylor Matson, Edwin Hedberg-Simon Ryfors-Ludvig Rensfeldt.
Extra forward: Ludvig Elvenes.