• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Hansson: "Vi ser fram emot derbyt"

24 februari 2017 14:08
Inför match

En fem matcher lång segersvit tog slut i Gävle på torsdagskvällen. I morgon eftermiddag får Rögle chansen att påbörja en ny segersvit när det vankas derby i Malmö.


– Det ska bli kul med ett derby, det är alltid speciella matcher, säger Rögletränaren Roger Hansson.
Det är dagen efter förlusten i Gavlerinken, Rögle sov över i Gävle och tränade strax före lunch innan man reste hem.

Tränare Hansson valde att avstå träningen på grund av halsont och satt istället och studerade Brynäsmatchen en gång till.
– Det känns fortfarande surt. Nu när man tittar på matchen igen så kan man konstatera att det är vi själva som sätter oss i en dålig sits, säger Roger och tittar ner på datorskärmen.
– Vi startar matchen bra men tar några dåliga beslut så de kan ta ledningen. Men sen fortsätter matchen och vi jobbar oss in i den igen, kvitterar och har momentum men sen börjar vi ta utvisningar och får ett långt box play emot oss. Förutom att vi hamnar i underläge så tar det energi och arbetsbelastningen blir skev på spelarna, fortsätter Roger.

På lördag väntar en ny intressant utmaning, ett Malmö på bortais som redan är klart för play in. Hittills under säsongen har Malmö dragit längsta strået i alla tre möten, alla gångerna med uddamålet.
– Malmö är ett bra lag som hittat ett homogent spel. Det har varit jämna historier hittills. – Det gäller för oss att hitta tillbaka till energin och förståelsen att göra de små sakerna rätt. Det är viktigt att göra vardagsjobbet hela tiden, det var det som gjorde att vi vann matcherna tidigare, säger Roger.

Vilket lag man spelar med väntar man med till matchdagen. Klart är att Jesper Williamsson och Christopher Liljewall, som båda skadades i Linköpingsmatchen i tisdags, inte är aktuella för spel mot Malmö.