• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Rögle
RBK

Patrik Carlsson skickade Rögle till kvalspel

4 mars 2017 18:39
#FHCRBK

Patrik Carlsson pulvriserade Rögles kvarvarande hopp om att nå säker mark i SHL-tabellen. Med tre gjorda mål på bara drygt en period såg Carlsson till att Frölunda kunde vinna med 3–1 i Scandinavium.


Rögle har haft problem med bortaspelet den här säsongen, och ett besök i Scandinavium skulle visa sig bli en svår uppgift. För det var Frölunda som inledde målskyttet direkt när Patrik Carlsson tråcklade sig fram i offensiv zon och satte pucken förbi Anders Lindbäck.

Carlssons kedjesamarbete med Sean Bergenheim och Casey Wellman skulle fortsätta på ett framgångsrikt vis i matchen. Med sju minuter kvar av första perioden gjorde Carlsson sitt andra mål, vilket innebar ledning med 2–0 i Frölundas favör.

– Vi hittar varandra jättebra i vår kedja. Även om vi är ganska olika så tänker vi hockey på ett liknande sätt, sa Patrik Carlsson till CMore i periodpausen.

Hattrick av Carlsson

Det skulle dock visa sig att Patrik Carlsson inte var klar där. Kort efter nedsläppet i den andra perioden gjorde han sitt tredje mål för dagen, och elfte för säsongen, när han påpassligt höll sig framme med målsinnet runt kassen. Det innebar ledning med 3–0 för Frölunda, vilket fick Rögle att vakna till. För bortalaget ställde sedan Dan Bakala på prov många gånger, och till slut kunde Ludvig Rensfeldt spräcka Frölundamålvaktens nolla.

– Vi har mycket lägen i den här perioden. Anfallsspelet är bra men försvarsspelet är fortfarande alldeles för dåligt, sa Ludvig Rensfeldt till CMore efter två spelade perioder.

Rögle klart för kval

Frölunda tog det säkra före det osäkra i den tredje perioden. På det viset kunde man se till att minska antalet målchanser för Rögle, och när bortalaget väl kom igenom stod Dan Bakala i vägen. Det blev därför inga nya mål, men likväl nya poäng för Frölunda, efter slutresultatet 3–1 i Scandinavium.

För Rögles del står det därmed klart att man inte kan undvika att behöva kvala för att behålla sin plats i SHL. Med två omgångar kvar skiljer nämligen åtta poäng upp till Örebro ovanför strecket.

Kommande matcher:

  • Skellefteå-Frölunda, Tis 7 mars 19:00
  • Rögle-Örebro, Tis 7 mars 19:00