Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

Stabil bortaseger avslutade 2020

30 december 2020 21:16
Efter match

Rögle avslutade 2020 med en trepoängare borta mot Oskarshamn. Och frånsett några spännande slutminuter var det en odiskutabel seger. 3-1 vann Rögle med efter mål av Ryfors, Gélinas och Palola och en stark insats mellan stolparna av Johan Gustafsson.


Trots en rejäl bussresa i benen var det Rögle som öppnade piggast i årets sista match i Oskarshamn. Det var bra tempo och rejält agerande från tabelltvåans sida.
Simon Ryfors gav Rögle en smakstart när han styrde in 1-0 efter knappt fyra minuters spel. Hans 14:e fullträff den här säsongen och därmed klev han upp i ensam skytteligaledning.

Rögle hade bra kontroll på spelet i första, mycket puckinnehav och kunde enkelt avväpna hemmalaget som inte tilläts skapa speciellt mycket framför Johan Gustafsson i Rögles mål. Drygt halvvägs in i första kom 2-0. Éric gélinas dundrade in 2-0 från blå, hans sjätte mål för säsongen och 20:e poäng (tvåa i backarnas poängliga i SHL). Här ska Anton Bengtsson ha cred för sitt arbete framför kassen.

Rögle fortsatte ha kontroll på spelet i andra och Olli Palola kunde påpassligt öka på till 3-0 när han tog tillvara på en retur efter ett långt anfall. Ala var beredda att skriva 4-0 när Simon Ryfors i boxplay dribblade sig fri och bara skulle lägga in pucken i tom bur men en hemmaklubba stoppade det givna målet.

I tredje handlade det först och främst att bevaka ledningen. Med fem och en halv minut kvar av tredje spräckte hemmalaget nollan på en retur och fick lite energi. Hemmalaget tog ut målvakten med tre minuter kvar och pressade intensivt, med en och en halv minut kvar åkte Adam Tambellini ut och Rögle fick spela fyra mot sex. Rögle redde ut det och kunde ta en skön trepoängare.
– Jag tycker vi gör en riktigt bra insats sett över 60 minuter även om det blev lite spännande i slutet, säger Rögles lagkapten Mattias Sjögren.

Det här var en kväll där hela laget var påkopplat och gjorde sitt jobb fullt ut. Kedjan med Erik Andersson (som gjorde sin 300:e SHL-match, grattis), Melker Eriksson och Kevin Wennström gjorde inga mål men jobbade hårt i varje byte och gav inte hemmaspelarna en lugn stund. Johan Gustafsson klev fram och gjorde några avgörande räddningar under de spännande slutminuterna.

Rögle firar nyår som tabelltvåa och nästa match är redan på lördag, hemma mot Örebro kl 15:15.