Så coaches Rögles juniorer nästa säsong
Publicerad: 2023-04-19
Rögle Junior
Sex av sju tränare stannar över nästa säsong. Men ännu saknas en tränare till Rögles J20.

Rögles tre juniorlag inleder under nästa vecka sina försäsonger och resan mot ispremiären i augusti. När det kommer till vilka som kommer coacha lagen kommande säsong är det mesta klart.

I J20-laget är Linus Karlsson kvar i sin roll, men han behöver en kollega efter att Max Bohlin tagit klivit upp till Rögles herrtrupp. 

– Max har gjort ett jättebra jobb och det är roligt att han får chansen högre upp. Jakten på ersättare är igång och vi jobbar intensivt för att hitta rätt person, säger Magnus Wennström sportchef för juniorerna. 

Linus Karlsson är klar för sin sjätte säsong i Rögle. 

– Linus Karlsson har förlängt vilket är glädjande. Han har varit i föreningen sedan 2018-19 och den kontinuiteten vill vi ha. Linus har ett grymt hockeyöga och ser spelet fantastiskt bra. Han är en bra pedagog och vet bevisligen vad som krävs för att vinna med ett lag, säger Wennström. 

MAGNUS ANDERSSON

Linus Karlsson firar SM-Guld med Oliver Casselsten. FOTO: Bildbyrån

[Följ oss på FacebookInstagram och Twitter för ytterligare exklusivt material och Rögle-nyheter!]

I J18 är tränarparet intakt. Det vill säga Adam Bengtsson och Almen Bibic fortsätter som tränare. 

– Båda har förlängt kontrakten vilket är väldigt glädjande. De har gjort ett jättebra jobb med att utveckla spelare under den gångna säsongen. Det såg man på de som fick chansen i J20. Det är två talangfulla tränare med framtiden för sig.

Lasse Mauritzson

Adam Bengtsson fortsätter coacha i Rögle. FOTO: Rögle BK

Samma gäller för Rögles U16. Tränarduon kommer återigen bestå av Gustav Claughton och Fredrik Lindahl. 

– De har gjort ett väldig bra jobba och det är bra att vi får kontinuitet på U16. U16 är ett viktigt hockeyår och det är skönt att vi har två två väldigt kompetenta tränare. 

Juniorlagen har också Simon Nilsson som målvaktstränare.

– Simon Nilsson är kvar som målvaktstränare för juniorlagen. Han har gjort ett jättejobb under sina år här och är väldigt viktig för organisationen, säger Wennström. 

Peter Ekholm