Rögle förstärker ledarsidan - Janne Larsson tillbaka
Publicerad: 2024-01-02
RBK HERR
Janne Larsson återvänder som assisterande tränare till Rögle. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen.

– En mycket kompetent tränare som kommer komplettera vår nuvarande ledarstab på ett jättebra sätt, säger Hampus Sjöström, tillförordnad sportchef i Rögle. 

Janne Larsson är ett bekant ansikte i Rögle. 58-åringen var assisterande tränare mellan 2019-22 innan han bestämde sig för att lämna klubben. Förra säsongen kom han tillbaka när Lasse Johansson och Rögle skiljdes åt vid jul. 

– Vi tror stenhårt på den här lösningen. Janne har ingen startsträcka utan kan komma in och köra direkt. Han känner flera spelare i laget och spelarna känner honom. Jag tror att alla vet vad han bidragit med här tidigare och vi är väldigt glada över att han återvänder hit, säger Sjöström. 

Roger Hansson fortsätter som huvudtränare medan Janne Larsson kompletterar Max Bohlin och Peter Hirsch som assisterande tränare. 

– Sedan förändringen på coachsidan har vi haft möjlighet att utvärdera och tittat vad vi behöver. Janne fyller i många av de boxarna. Han har lång erfarenhet från SHL och från att coacha och har en stor vinnarskalle. Han kommer komplettera ledarstaben på ett bra sätt. Vi tror att han kan bidra till att vi höjer vår nivå under resten av den här säsongen, säger Sjöström. 

Janne Larsson ansluter till Rögle på fredag under lagets bortaturné. Han har inte jobbat med hockey under hösten och känner ett stort sug över att komma igång. 

– Det ska bli jätteroligt. Jag är driven och ser en stor potential i det här laget. Jag ska bidra med det jag kan för att vi ska kunna vinna fler matcher, säger Larsson. 

Peter Ekholm
Huvudpartners