Rodrigo Abols är klar för Rögle: "Målet är att vinna SM-guld"
Publicerad: 2023-04-17
Lagbygget 2023
Nu är det officiellt. Rögle BK har gjort klart med Rodrigo Abols. Centern har skrivit på ett kontrakt över tre säsonger.
– Det ska bli skönt att ha Catena Arena som hemmaplan istället de kommande tre åren, säger 27-åringen.

Efter Örebros uttåg i SM-semifinalen mot Skellefteå kan Rögle nu presentera den lettiska landslagscentern Rodrigo Abols. 

– Det känns såklart väldigt bra. Samtidigt som det ju också känns lite konstigt, det är en nystart och ett nytt kapitel i mitt liv som väntar. Det är många bra saker som händer i Rögle just nu även om de fick det tufft förra säsongen på grund av alla skador. Om vi alla kan hålla oss friska så kommer detta bli väldigt roligt, säger Abols. 

Vad är ditt mål med att komma till Rögle?

– Det är att vinna SM-guld. De har redan många pusselbitar på plats och en väldigt spännande trupp att ansluta till. Ett väldigt talangfullt lag och jag är säker på att det är väldigt bra killar också, precis som Chris (Abbott) har berättat för mig. 

27-åringen gjorde 41 poäng (19+22) på 51 grundseriematcher den gångna säsongen. 

– Enda sedan Cam (Abbott) och Chris (Abbott) kommit dit så har de spelat en väldigt snabb och offensiv hockey som är rolig att spela. Men jag tycker att laget visade i slutspelet att de även har en bra defensiv. Det var ju en väldigt jämn matchserie mot Skellefteå. Jag hoppas att jag kan bidra med något som kanske har saknats tidigare. 

Abols blir Rögles sportchef, Chris Abbotts, fjärde nyförvärv inför säsongen 2023-24. Tidigare har Rögle presenterat Petr Kvaca, Thomas Gregoire och Johannes Johannesen. 

– Rodrigo är en spelare som vi haft ögonen på de senaste åren. Jag är väldigt exalterad över att få ner honom hit och att han blir en del av Rögle. Det är en kraftfull center som är väldigt jobbig att möta. Rodrigo har spelat svensk hockey ett bra tag nu och har gjort det väldigt bra här. 

Abbott fortsätter:

– Vi är glada över att ha lyckats bygga upp en relation som övertygat honom om att komma hit och ta nästa steg med oss. Jag är säker på att han kommer bli varmt välkomnad här i Ängelholm och jag är väldigt glad över att han ansluter till vår grupp och hjälper oss på vägen mot ett SM-guld. 

[Följ oss på FacebookInstagram och Twitter för ytterligare exklusivt material och Rögle-nyheter!]

Centern har totalt spelat 216 SHL-matcher i karriär och har producerat 137 poäng (71+66). Abols har även flera VM för Lettland på sitt CV – där han senast fick leda laget i form av en kaptensroll. 

Vad var det som framför allt fick dig att välja Rögle?

– Det var intresset som Chris visade för mig, deras plan för framtiden och sättet de spelar på. Det är mycket bra som händer i klubben och många spelare som haft väldigt bra säsonger i klubben. 

Abols fortsätter: 

– Att möta Rögle på bortaplan har varit en av de tuffaste matcherna i ligan, speciellt på grund av fansen. Det ska bli skönt att ha Catena Arena som hemmaplan istället de kommande tre åren. 

När Rögle når Abols packas det för fullt uppe i Örebro. Men innan flyttlasset går till Ängelholm helt och hållet, så är det VM som väntar.

– Jag kommer ansluta till landslaget så fort jag kommer hem. De är redan igång med samlingen. Jag kanske kommer ner en sväng till Ängelholm innan VM för att lämna av saker och se mig omkring. Annars kommer jag vara på plats först när säsongen drar igång efter sommaren. 

Anton Toft
Huvudpartners