En tagen Max Bohlin efter SM-guldet: "Svårt att ta in det"
Publicerad: 2023-04-10
Vilken påskhelg det blev uppe i Nyköping. Under måndagen besegrade Rögle Leksand med 6-2 och bärgade ett tungt SM-guld. Efteråt var det en tagen Max Bohlin som sammanfattade sista matchen för säsongen.
– Jag är faktiskt helt mållös. Det är svårt att ta in det, säger Rögles J20-tränare.

När grönvita handskar, klubbor, hjälmar kastas och en grönvit klunga bildas i ena sarghörnet kan det bara betyda en sak – Rögles J20 är svenska mästare efter att ha besegrat Leksand i finalen.

Efter att Max Bohlin lett segersången i omklädningsrummet sjönk tränaren ner i en stol för att försöka smälta allt. 

– Svårt att sätta ord på det. Det känns tomt och euforiskt på samma gång. En konstig känsla. Jag är så stolt över prestationen i det här slutspelet och hur vi kommer samman som lag. Vi gör vår bästa match för säsongen i en final, det är... wow! 

Det var en fysisk förstaperioden med mycket känslor. Precis som det ska vara i en SM-final.

Efter några bra chanser åt båda hållen skulle Rögle vara laget som spräckte nollan. Axel Smeds hittade upp till sin framstormande broder Viktor. Pucken hittade över till andra sidan där Marwin Jarbsjö fanns och rakade in 1-0.

Ett resultat som skulle stå sig perioden ut. 

Rögles målvakt Samuel Jonsson stoppade 31 av 33 skott i den här finalen och stod för några fina räddningar i avgörande lägen. Den mest minnesvärda, en kolossal räddning vid ställningen 0-0 då Leksand kom två mot noll med Jonsson.  

Hur var det att få krama om alla på isen efteråt?

– En otroligt härlig känsla. Återigen, jag är så otroligt stolt över allihopa. Alla är verkligen med och bidrar, säger Max Bohlin. 

Än bättre skulle det bli i början på andra perioden. Från bakom den förlängda mållinjen lyckades Simon Zether lirka in tvåan. 

Efter drygt halva andra perioden skulle Leksand dock reducera till 2-1. 

Men Rögle svarade upp och drygt fem minuter in i tredje perioden var det utökat på nytt. Tidigare målskytten Marwin Jarbsjö hittade över med en laserpassning till Tom Willander som enkelt kunde stöta in 3-1. 

Kort därefter var det dock match igen när Leksand reducerade till 3-2 i PP.

– Vi håller verkligen upp energin i laget oavsett vilken situation vi hamnar i där ute. Vi ska hela tiden ta nästa och fastnar inte i det som har varit. För man har inte tid att fastna i det som har varit, man måste hela tiden ta nästa situation. Idag tycker jag spelarna verkligen håller sig lugna och jag är otroligt imponerad över deras mentala styrka, säger Bohlin. 

En spännande avslutning väntade (trodde iallafall publiken) där båda lagen turades om att spela i numerärt överläge. Men det var i Leksands PP som 4-2 kom. Oskar Pettersson hittade över till Max Kroon som sprätte upp den i det högra krysset. 

– Vi har haft en grupp som velat bli bättre varje dag och det är därför vi är här. Vi förtjänar att vinna sett till hur vi är bäst när det gäller. Det har varit en resa de senaste åren där många har tagit stora kliv och alla spelare och ledare har jobbat jättehårt. Vi har alltid haft det här som mål men sen handlar det ju om att vinna också.

Bohlin tar en paus innan han fortsätter:

– Jag är stolt över alla individers utveckling och hur man vågar spela när det gäller som mest. Vi har verkligen en ljus framtid i Rögle. 

Med drygt sex minuter kvar kom den där berömde spiken i kistan då Adam Engström hittade upp till Wiggo Weinö som kliniskt tryckte in 5-2. 

Slutresultatet skrevs slutligen till 6-2 efter att Axel Hurtig satt pucken i tom bur. 

Men det viktigaste av allt den här måndagen - Rögles J20 är svenska mästare! 

– Jag är faktiskt helt mållös. Det är svårt att ta in det, avslutar Max Bohlin. 

När medaljer och pokaler skulle delas ut efter matchen fick Viktor Smeds ta emot priset som slutspelets mest värdefulla spelare. 

Anton Toft