Kapla och Ferguson förlänger med Rögle
Publicerad: 2023-10-10
RBK HERR
Michael Kapla och Brady Ferguson har skrivit ett nytt ettårsavtal med Rögle.

De nya kontrakten innebär att Kapla och Ferguson stannar i klubben över säsongen 2024-25. De två amerikanerna hade båda avtal som löpte ut efter pågående säsong.

– Jag är väldigt glad. Både Brady och Michael är viktiga delar i vårt lag. Brady kom hit under pandemin och har etablerat sig som en väldigt, väldigt stabil spelare i Europa och i SHL. Jag är väldigt glad att Brady och hans familj stannar i Ängelholm ytterligare minst ett år, säger Chris Abbott och fortsätter: 

– Alla som ser Michael och som är runt honom ser hur professionell han är. Han vill vara en så bra spelare han kan vara. Han är mån om att få ut det bästa av sig själv och sin kropp. Jag älskar att se hur fokuserad han är varje dag och det visar sig på isen, säger Abbott. 

Kapla kom till Rögle från Skellefteå AIK inför säsongen 2022-23 och gör nu sin andra säsong i klubben. 

Under sin första säsong gjorde han 28 poäng (7+21) på 44 matcher och blev Rögles poängbäste back. I höst har 29-åringen gjort sju poäng (3+4) på sex SHL-matcher. Han missade det två första eftersom han var hemma i USA för att vara med vid sin födelsen av sonen Leo. 

– Jag har älskat organisationen och Ängelholm ända sen jag kom hit. Jag gillar verkligen laget, min fru trivs här och nu när vi har fått barn känns det verkligen som ett perfekt ställe att starta en familj på, säger Kapla. 

Brady Ferguson kom till Rögle säsongen 2020-21 och spelat varenda match i SHL sedan dess. Ferguson, som är en av lagets assisterande lagkaptener, har gjort 71 poäng (22+49) på totalt 164 matcher i SHL. Den här säsongen har han inlett med fem poäng (2+3) på åtta matcher. Han var även en del av Rögles CHL-vinnande lag 2022. 

– Först och främst vill jag säga tack för förtroendet och sen känns det ganska självklart varför man väljer att stanna. Vi har byggt upp en bra vinnarkultur här och jag vill fullfölja jobbet och vinna det där SM-guldet. Jag kommer göra allt som krävs för att få ta på mig den där guldhjälmen. Jag tycker att Chris, Cam, resten av tränarstaben och alla fans har gjort ett kanonjobb för att få mig att känna mig som hemma här, säger Ferguson. 

Hör längre intervjuer med Kapla, Ferguson och sportchef Abbott i vår podcast ”Längs Rönne Å”. 

Peter Ekholm