Tack för allt Chris och Cam
Publicerad: 2023-12-12
RBK HERR
Rögle BK:s klubbledning och styrelse meddelar idag att sportchef Chris Abbott och huvudtränare Cam Abbott lämnar klubben.

Roger Hansson, Max Bohlin och Peter Hirsch tar över laget tills vidare medan Hampus Sjöström tar över rollen som tillförordnad sportchef. 

– Först och främst vill jag tacka Chris och Cam för deras engagemang och hårda arbete under deras tid i klubben. Jag har stor respekt för båda och jag är väldigt stolt över sättet de hjälpt till att utveckla Rögle BK på. Ett sådant här beslut är tråkigt att behöva ta, men vi gör bedömningen att det här är rätt väg att gå för klubben,säger Rögles klubbdirektör Daniel Koch. 

– Den senaste tiden har varit utmanande sportsligt och vi har inte fått den utväxling som vi önskat. Därför känner vi att vi behöver göra en förändring. 

Chris och Cam kom till Rögle på hösten 2017 och har under sin tid i klubben bidragit till att Rögle nått sin första SM-final (2021), CHL-titel (2022) och blivit utsedd till årets klubb i Europa av European Hockey Alliance (2022). 

– Vi önskar Chris, Cam och deras familjer all lycka framöver. När vi nu går vidare kommer vi göra allt för att vända den här säsongen och fortsätta klubbens positiva utveckling. Vi har stort förtroende för Roger, Max och Peter samt för Hampus på den sportsliga sidan. Vi har höga ambitioner och tror stenhårt på potentialen i det här laget, säger Koch.

Roger Hansson och Max Bohlin kom in som assisterande tränare till den här säsongen medan Peter Hirsch gör sin tredje säsong som målvakts- och assisterande tränare. Hampus Sjöström gör sin tredje säsong som assisterande sportchef i Rögle. I staben ingår sedan tidigare också Zach Ellenthal som analytiker/scout. 

– Vi har stort förtroende för vår befintliga stab och kommer tillsammans jobba vidare för att utveckla vår sportsliga organisation, säger Koch. 

Peter Ekholm