Glädjebeskedet: Everberg mot comeback
Publicerad: 2023-02-20
Herrlaget
Dennis Everberg har börjat träna för fullt efter sin skada. Nu ser forwarden ut att vara nära matchspel igen. 

– Målsättningen är att spela den här veckan. Jag kommer träna på för att bli redo, säger Everberg till roglebk.se 

Dennis Everberg har saknats i Rögles laguppställning sedan den 27 oktober. Men efter nästan fyra månaders frånvaro är 31-åringen snart redo för comeback. När Rögle tränade under måndagen gick Everberg för fullt och han hoppas på en comeback redan den här veckan. 

– Jag tränar för fullt på is för första gången sedan november. Det var roligt att vara tillbaka och vara i närkamper. Jag ser försiktigt optimistiskt på framtiden, säger Everberg. 

Efter att Everberg linkade ut mot Oskarshamn i slutet av oktober var prognosen ett par veckors frånvaro. Men både ett och två bakslag har gjort att rehabiliteringen tagit längre tid. För Everberg har timmarna på gymmet varit många de senaste månaderna. Det är först de senaste veckorna som han kunnat börja åka skridskor allt oftare. Förra veckan började han träna lite grann med laget, men måndagens träning var hans första hela. 

– Rehabiliteringen har varit lång och den gått mycket fram och tillbaka. Det har delvis varit jobbigt, men jag är sugen på att komma tillbaka i spel nu. 

Rögles medicinska team har jobbat tätt och hårt med Everberg och under hela skadeperioden. 

– Dennis har varit motiverad och drivande i sin rehab. Han har jobbat riktigt hårt för att vara så bra som möjligt för när han kommer tillbaka. Det har varit väldigt roligt att se hans engagemang, säger fysio Christopher Alvengrip. 

Everberg hjälps av isen mot IK Oskarshamn i oktober. 

Innan sin skada hann Everberg med att göra ett mål och sex assist på 14 matcher i SHL. De senaste säsongerna har han varit en av Rögles viktigaste spelare, och han blir ett välkommet tillskott i truppen när han nu återvänder. 

–  Det kommer vara en stor boost för laget om och när han är redo för att spela.  Att inte ha en av ligans främsta spelare framför kassen och en kille som har en stor roll i vårt lag tillgänglig – det har varit svårt men kommer som sagt bli en bra boost, sa Rögles sportchef Chris Abbott i en intervju med roglebk.se förra veckan. 

Rögle spelar tre matcher den här veckan; mot Linköping borta på tisdagen, mot Luleå hemma på torsdag och IK Oskarshamn hemma på lördag. Everberg finns inte med i truppen mot Linköping - men han hoppas kunna göra comeback i någon av de två senare matcherna.

– Just nu är min målsättning bara att komma tillbaka i spel och att kunna spela kontinuerligt. Det hoppas jag kunna göra, avslutar Everberg. 

Peter Ekholm