Rögle värvar talangfull målvakt
Publicerad: 2023-04-28
Lagbygget 2023
Målvakten Alexander Hellnemo ansluter till Rögle. 19-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt och kommer senaste från Skellefteå AIK. 

– Det känns jätteroligt att komma till Rögle. Jag är väldigt taggad. Man har bra hört bra saker om klubben så det ska bli riktigt roligt, säger Hellnemo.

Förra säsongen gjorde Alexander Hellnemo SHL-debut. På nio matcher noterades målvakten för 89,5 i räddningsprocent och ett snitt på 2,39 insläppta mål per match. Han var dessutom utlånad till Västerås i HockeyAllsvenskan där han fick speltid i två matcher. 

Hellnemo spelade också 23 matcher för Skellefteås J20-lag och hade en räddningsprocent på 91,6, samt två landskamper för det svenska U19-landslaget.

 – Det är ett stort steg från junior- till seniorhockey. Man lärde sig mycket av det såklart. Det kommer vara viktigt inför nästa säsong att spela på den nivån och se hur allt fungerar, säger Hellnemo. 

I och med signeringen av Hellnemo har Rögle tre målvakter under kontrakt till nästa säsong; också Christoffer Rifalk och det tjeckiska nyförvärvet Petr Kvaca. 

– Alexander är en ung och väldigt talangull målvakt. Han är atletiskt och läser spelet bra. Han har en fin framtid och vi är glada över att kunna presentera honom för de kommande två säsongerna, säger Rögles assisterande sportchef Hampus Sjöström. 

Hellnemo har en händelserik sommar framför sig och kan väljas i kommande NHL-draft (28-29 juni i Bridgestone Arena, Nashville). När den senaste rankingen från NHL Central Scouting kom var Hellnemo den högst rankade av alla internationella målvakter. 

– Först och främst vill jag utvecklas som spelare och ta klivet ordentligt till seniorhockeyn. Det är väld främst det. Jag ska se till att vara så bra förberedd som möjligt inför nästa säsong och vara redo. Det blir en rolig sommar, avslutar Hellnemo. 

Peter Ekholm