Eric Bürger är klar för Rögle BK
Publicerad: 2024-05-16
RBK HERR
18-årige Eric Bürger förstärker Rögle från Örebro. Kontraktet sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Eric Bürger väljer att flytta söderut. Backen gjorde en stark säsong i Örebros J20 och var med och tog laget till ett SM-silver. 18-åringen gjorde bland annat 26 poäng i grundserien (7+19). 

Redan förra säsongen fick backen chansen att debutera i SHL-sammanhang. Ett SHL-framträdande blev det den säsongen men i år fylldes det på med ytterligare sex matcher.

– Det ska bli riktigt kul. Det känns som ett roligt äventyr och att Rögle är ett väldigt bra lag som man kan utvecklas i. Det som känns som en av de större fördelarna med att komma till Ängelholm är just att de har visat att de vill ta upp juniorer och ge dem chansen. Så det gjorde det till ett enkelt beslut att välja Rögle, säger Eric Bürger. 

Den unga och lovande backen har Vallentuna BK som moderklubb och flyttade till Örebros J18-lag säsongen 2021-22. Bürger har även ett gäng U-landskamper innanför västen. 

Eric Bürger blir ytterligare en pusselbit i Hampus Sjöströms lagbygge till kommande säsong. 

– Det här är en skridskoskicklig ung man, som är bra i det fysiska spelet och bra på att flytta puck. Det är en ung lovande back, som älskar att träna och utvecklas. Han vill testa vingarna i vår miljö, och vi vill se vad han går för hos oss, säger Sjöström.

Bürger, Oliver Eklind, Jesper Pettersson, Calle Själin, Mattias Göransson, Josh Dickinson, Arvid Holm är klara. Blir det du också?      

Skaffa ditt säsongskort redan idag. Du är Rögle. Vi är Rögle.   

KÖP DITT SÄSONGSKORT HÄR!      

Rögletruppen just nu:

Målvakter: Christoffer Rifalk, Arvid Holm (ny från Colorado)    

Backar: Jesper Pettersson (ny från Linköping), Calle Själin (ny från Rochester), Mattias Göransson (ny från Färjestad), Ludvig Claesson, Michael Kapla, Lucas Ekeståhl-Jonsson, Eric B¨rger (ny från Örebro)

Forwards: Anton Bengtsson, Dennis Everberg, Rodrigo Abols, Josh Dickinson (ny från MoDo), Brady Ferguson, Felix Nilsson, Linus Sjödin, Albin Sundsvik, Simon Zether, Daniel Zaar, Linus Sandin, Oliver Eklind (ny från Örebro), Henry Bowlby, Axel Smeds

Anton Toft
Huvudpartners