Sandin och Rifalk stannar i Rögle
Publicerad: 2024-03-05
RBK HERR
Tre nya år för Linus Sandin och två nya för Christoffer Rifalk.

 Det blir Rögle BK de kommande tre säsongerna för Linus Sandin. Det nya avtalet gäller till och med säsongen 2026-27. 

– Det känns fantastiskt bra. Jag otroligt glad och hedrad att få förlänga kontraktet, säger Sanning.

När Linus Sandin återvände till Rögle under säsongen 2023-24 skrev han på ett treårskontrakt (2024-25). Men redan nu förlänger han med ytterligare tre år. 

– Först och främst trivs jag och min sambo otroligt bra Ängelholm och i Rögle. Sen vill jag var med på resan och ta ett SM-guld med den här klubben, säger Sandin .

Sandin är inne på sin andra sejour i Rögle-tröjan. Den första gjorde han mellan 2017 och 2019. Innan det blev spel i först HV71 och sedan Lehigh Valley Phantoms i AHL. 

– Linus är väldigt konsekvent i sitt spel och bidrar med alltid med samma saker. Han har en väldigt hög lägstanivå och spelar på ett sätt som passar bra in hos oss.  Han står för väldigt mycket av det som är vår identitet. Han är bra och seriös utanför isen, och jag ser att han har potential att växa ännu mer. Både som ledare och som spelare. Jag tror att Linus är en kille man behöver ha i sitt lag för att vinna, säger Rögles tillförordnade sportchef Hampus Sjöström. 

Den här säsongen har Linus Sandin gjort 26 poäng (13+13) på 46 matcher med Rögle. 

HÄR KAN DU HÖRA MER FRÅN SANDIN OM FÖRLÄNGNINGEN

Christoffer Rifalk har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med Rögle och stannar i klubben till och med säsongen 2025-26.

– Jag trivs jättebra. Det har jag gjort sedan jag kom hit. Sen tycker jag att föreningen är på god väg i mångt och mycket, med ett väldigt stort driv att komma framåt hela tiden. Det känns som en väldigt bra plats att vara på. Det är den roligaste arenan att spela i, bästa fansen i hela ligan. Så det är många parametrar som spelar in., säger Rifalk. 

Rifalk, som kom till Rögle inför säsongen 2019-20, satt på ett utgående kontrakt. Men nu är det klart att han stannar i Ängelholm i ytterligare två säsonger. 27-årige Rifalk har på sina fem säsonger i Rögle spelat 168 grundseriematcher samt 32 slutspelsmatcher. Den här säsongen har han delat ansvaret med Petr Kvaca. Efter jul har Rifalk däremot fått mest förtroende. 

– Jag vill fortsätta bygga på känslan som jag haft efter jul. Sen ska vi vara ett topplag igen och det vill jag vara starkt bidragande orsak till. Men man lär sig väldigt mycket ett sådant här år, säger Rifalk.

Hampus Sjöström kommentarar förlängningen med Rifalk. 

– Han har en enorm tävlingsskalle som bidrar med den typen av energier. Han växer med förtroendet och är en man för de stora matcherna. Han gillar när det hettar till och är en som ställer krav på sin omgivning på ett bra sätt. I sina bästa stunder har han visat att han är en av series bästa målvakter, säger Sjöström. 

HÄR KAN DU HÖRA MER FRÅN RIFALK OM FÖRLÄNGNINGEN

Peter Ekholm
Huvudpartners