Stål Lyrenäs skriver nytt kontrakt med Rögle
Lagbygget2023-01-24
Oskar Stål Lyrenäs har skrivit ett nytt treårskontrakt med Rögle. Det nya avtalet börjar gälla från och med nästa säsong och gör att han är Rögle-spelare till och med säsongen 2025-26.

– Det känns fantastiskt bra. Vi båda ville samma sak. Jag är otroligt glad att få vara kvar här i ytterligare tre säsonger, säger forwarden till roglebk.se. 

Oskar Stål Lyrenäs kom till Rögle från Mora i HockeyAllsvenskan inför säsongen 2021-22. Under sin debutsäsong stod forwarden för 18 poäng (8+10) på 47 SHL-matcher, en assist på sex slutspelsmatcher och sju poäng (1+6) på elva CHL-matcher.

Den här säsongen har 24-åringen från Umeå tagit ytterligare kliv. 33 matcher in på grundserien har Stål Lyrenäs gjort 28 poäng (13+15) på 33 matcher samt åtta poäng (4+4) på tio matcher i CHL. 

– Att komma hit har betytt otroligt mycket. Det är också därför som jag vill vara kvar. Vi får väldigt bra förutsättningar för att utvecklas och man får chansen att bli den bästa av sig själv. Jag är otroligt tacksam och glad att jag valde att komma hit. Jag tycker att jag tagit några kliv i min utveckling, samtidigt tycker jag att det finns mer att ta av. 

Stål Lyrenäs hade ett år kvar på sitt gällande kontrakt, men nu förnyas avtalet igen och det nya treårsavtalet gäller från och med nästa säsong.

– Jag vill vinna här. Man fick en känsla av hur det skulle kunna vara när vi vann CHL förra året. Jag brinner ännu mer för att få vinna med hela den här staden, det här laget och få fira framför våra supportrar. Det är framförallt det som gör att jag vill vara kvar. 

Oskar Stål Lyrenäs hoppas också att ett längre kontrakt med Rögle ska göra honom till en ännu bättre spelare. 

– Jag vill bli mer pålitlig över 60 minuter. Jag tycker att jag tagit steg i rätt riktning i år. Förra året kanske jag hade höga toppar och lite för djupa dalar. Jag tycker att jag hittat ett mer stabilt spel. Men jag kan fortfarande bli ännu bättre och inte faller ur matcher och vara mer involverad i matcherna. Hitta en högre lägstanivå, säger Stål Lyrenäs.

Rögles sportchef Chris Abbott säger så här om att förlänga Oskar Stål Lyrenäs kontrakt.

– Oskar har visat en otrolig utveckling i sitt spel de senaste två säsongerna och är ett jättebra exempel för hur unga spelare anpassar sig till SHL. Vi är såklart jätteglada att kunna förlänga med honom eftersom Oskar snabbt har utvecklats till en forward som kan göra skillnad i SHL, säger Abbott. 

Peter Ekholm