Leon Bristedt vill bidra med energi
Publicerad: 2018-05-23
A-lag
En efter en ansluter spelarna till årets försäsongsträning. I veckan har en av vårens första nyförvärv, Leon Bristedt, anslutit och börjat träna med sitt nya lag.

– Det känns riktigt bra att äntligen vara på plats och börja köra med grabbarna. Jag känner väl inte någon av killarna personligen förutom Taylor Matson som jag träffat borta i USA. Men jag känner igen de flesta och Mattias Sjögren och Ted Brithén är till exempel två bra spelare jag följt när jag var yngre. Men det kommer att gå snabbt att komma in i det här gänget, säger Leon när han sitter i avbytarbåset i Akademihallen och pustar ut efter dagens isträning.

Leon Bristedt är kanske den minst kända av Rögles nyförvärv så här långt. Den 23-årige anfallaren kommer ursprungligen från Stockholm, hade en framgångsrik juniorkarriär i Linköping och valde sen att flytta till Nordamerika och college.
Efter fyra års studier och hockeyspel för University of Minnesota har han precis tagit sin examen och flyttar hem för att inleda sin karriär som proffsspelare i Rögle och SHL.
– Jag har haft fyra bra år där borta och skaffat mycket erfarenhet och lärdomar. Det kommer säkert att bli en stor omställning och en hel del att jobba med för mig. Sen tar jag med mig en del nyttiga lärdomar från tiden i USA och blandar upp det, säger han.

Han är bara 172 cm lång men beskrivs som en energirik och tuff spelare.
– Jag hoppas kunna bli lite som en gubbe i lådan. Jag vill skjuta mycket och bidra i offensiven samtidigt som jag tar ansvar i defensiven. Jag vill bidra med energi och vill gärna vara lite som Viktor Arvidsson i Nashville.
Han flyttade hem till Sverige i slutet av förra veckan och landade i Ängelholm i måndags kväll. Nu har han kört ett fyspass och ett ispass med sitt nya lag.
– Det här med att ha is året runt är perfekt. Det hade vi borta i USA också. Det är helt perfekt att kunna träna extra på teknik och detaljer man vill förbättra. Samtidigt som man kan köra en hel del kondition också. Jag ser bara fördelar med att vi har tillgång till is hela sommaren, säger han.
Förutom Leon har även Daniel Bertov och Mattias Sjögren kommit på plats i nordvästra Skåne vilket innebär att träningsgruppen består av 16 spelare.

Lasse Mauritzson