Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt

JVM-center klar för Rögle

20 maj 2022 14:05

Rögle har gjort klart med Daniel Ljungman. Centern kommer närmast från Linköping och har skrivit ett tvåårskontrakt.

– Det känns superkul. Jag är exalterad över att komma till en klubb där man får bra förutsättningar att nå sina mål. Målet är att spela i NHL en dag, säger Daniel Ljungman.


20-årige Ljungman gjorde den gångna säsongen 27 SHL-matcher och noterades för två mål och en assist. Dessutom gjorde han 21 matcher för Södertälje i Hockeyallsvenskan där han stod för tre mål och tre assist.

– Det gav mig mycket erfarenhet som jag kan ta med mig till nästa säsong. Jag lärde mig väldigt mycket av det. Det gick lite upp och ned, men jag tar med mig mycket, säger Ljungman.

Ljungman var dessutom uttagen i den svenska JVM-truppen där han gjorde två mål på två matcher innan turneringen avslutades på grund av Covid-19. Totalt gjorde han nio landskamper med juniorkronorna den gångna säsongen (3+2=5 poäng).

– En väldigt ung och utvecklingsbar spelare som vi tror kan ta nästa kliv i vår klubb. Ljungman har visat att han kan vara en stabil spelare både på SHL- och allsvensk nivå. Det är en hårt arbetande tvåvägscenter med ett väldigt bra skott, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Ljungman har Arlanda Wings som moderklubb och är draftad av Dallas Stars (femte rundan, 154 totalt 2020). Han flyttade till Linköping inför säsongen 2018-19 och har gått igenom klubbens J18 och J20-lag. Förutom Juniorkronorna har Ljungman också spelat i det svenska U17 och U18-landslaget. Säsongen 2020-21 gjorde han 42 matcher för Linköping i SHL och noterades för fyra poäng (2+2).

– Jag tycker att Rögle visat de senaste åren att det är en klubb som är bra på att utveckla spelare och det är viktigt när man är så ung som jag är. Det känns som att det finns bra förutsättningar, säger Ljungman.