• Huvudsponsorer

Nytt serieupplägg säsongen 2020/21 efter tidigare serieutredning

30 juni 2020 17:24
SHL

När vi nu går in i den nya säsongens 20/21 så är det nya förutsättningar som gäller. Upplägget för upp- och nedflyttning är förändrat, nu kommer alltid ett lag att åka ur SHL och ett nytt från Hockeyallsvenskan gå upp.


I fjol beslutade Svenska Ishockeyförbundets förbundsstyrelse att införa direkt upp- och nedflyttningar mellan SHL och HockeyAllsvenskan från och med säsongen 2020/21 till följd av den tidigare serieutredningen.
Beslutet från serieutredningen innebär att ett lag alltid kommer att flyttas upp respektive ner mellan SHL och HockeyAllsvenskan samt mellan HockeyAllsvenskan och HockeyEttan varje säsong. SHL:s serieupplägg förändras därmed från och med kommande säsong.
Tidigare har de två lägst placerade lagen efter grundseriens slut fått kvala i det HockeyAllsvenska kvalet i jakten på två tillgängliga SHL-platser. Säsongen 2020/21 kommer istället lag 13 och 14 möta varandra i bäst av sju matcher. Lag 13 har hemmaplansfördel. Det vinnande laget spelar kvar i SHL och det förlorande laget degraderas till HockeyAllsvenskan.
– En matchserie i bäst av sju matcher är ett rättvist system som vi bestämt i samråd med samtliga klubbar, säger Johan Hemlin, sportchef och vice VD i SHL.
Serieupplägget från HockeyAllsvenskan kommer även det förändras till kommande säsong, mer information om det på HockeyAllsvenskans hemsida.