Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar

Daniel Bertov klar för Rögle BK

11 maj 2018 11:00
Nyhet

En 25-årig stark tvåvägsback blir Rögles sjätte nyförvärv inför kommande säsongen. Daniel Bertov från Leksand har skrivit på ett tvåårskontrakt med Rögle BK.


– Jag känner att jag haft en bra utveckling under mina år i Leksand och är nu redo för nästa steg i min karriär. Efter att ha suttit ner med Chris (Abbott, sportchefen) känner jag att jag vill vara med på den spännande resa som Rögle gett sig in på. Jag har fått en bra bild av klubben och ser fram emot att ansluta till organisationen, säger Daniel Bertov.

Rögles sportchef Chris Abbott är glad över att få den 25-årige HV-produktens signatur på ett kontrakt:
– Daniel är en bra skridskoåkare och en fysisk och aggressiv försvarare som även visat en offensiv kompetens från blålinjen. Jag har följt Daniel under våren och är glad över att få honom till oss, säger Chris.

Daniel Bertov kommer ursprungligen från Jönköping och är fostrad i HV71 där han dock aldrig spelat seniorhockey. SHL-debuten gjorde han i Färjestads dress som sistaårsjunior.
Därefter blev det division 1-spel i olika föreningar innan Leksand plockade upp honom innan transferfönstret stängde i februari 2016. Daniel var med och spelade upp Leksand i SHL och har sen varit kvar i Dalarna i två hela säsonger.
– Jag har haft en bra tid i Leksand. Jag är väl en klassisk tvåvägsback som prioriterar försvaret men hänger gärna med i anfallen om tillfälle ges. Jag har mött Rögle många gånger i olika sammanhang och ser fram emot att få Lindab Arena som hemmaplan. Det är många positiva förändringar på gång, säger Daniel.

Intresset för Daniel har varit stort och sportchef Chris Abbott är glad över att den kapable backen valde Rögle:
– Vi kommer att ha stor nytta av Daniel. Precis som flera andra har han sett förändringarna som sker hos oss och vill vara med på resan.
Kontraktet med Rögle är på två år och sträcker sig över säsongen 2019/20.
Bertov blir Rögles sjätte nyförvärv. Sen tidigare har man värvat backen Kodie Curran, Storhamar och anfallarna Christopher Bengtsson, Södertälje, Leon Bristedt, University of Minnesota, Daniel Zaar, Malmö och Mattias Sjögren, Zürich.

Fakta/Daniel Bertov
Född: 23 september 1992.
Längd/vikt: 182 cm/85 kg.
Position: Back.
Skjuter: Vänster.
Moderklubb: HV71.
Landskamper: -
Draftad: -
Karriär: En HV71-produkt som lämnade moderklubben som J20-spelare. Spelade sitt sista juniorår i Färjestad där han även fick göra SHL-debut. Efter knappt fyra säsonger i olika division 1-klubbar hamnade han i Leksand i februari 2016 och var med och spelade upp Leksand i SHL. Har tillhört Leksand sedan dess och har bland annat en hel SHL-säsong innanför bältet med Leksand.
Aktuell: Har skrivit ett tvåårskontrakt med Rögle BK.