Nils Höglander har skrivit NHL-kontrakt
Publicerad: 2020-04-29
Nyhet
Rögles talangfulle 19-årige forward Nils Höglander skrev på onsdagskvällen på ett treårskontrakt med NHL-klubben Vancouver Canucks som draftade honom i andra rundan förra sommaren.

– Vi är väldigt glada över att höra att Nils har skrivit kontrakt med Vancouver Canucks och vill först och främst gratulera Nils till att ta ännu ett steg närmre drömmen om att spela i NHL. Nils är en spännande och underhållande spelare att titta på och en fantastisk ung spelare att jobba med. Han är ettt bra exempel på de målmedvetna unga spelare vi vill ha i Rögle, säger Rögles sportchef Chris Abbott i en kommentar.
Nils hade egentligen ett år kvar på kontraktet med Rögle men enligt avtalet med NHL får han lämna för spel i NHL. Om han kan komma tillbaka till Rögle i vinter som utlånad är för tidigt att säga något om:
– Det är väldigt osäkra och utmanande tider på många sätt. Vi kommer att jobba vidare med Nils, och Vancouver, för att hjälpa honom förbereda sig på bästa sätt inför hans chans med Canucks, säger Chris Abbott.

Lasse Mauritzson